פשטידות

   פשטידת קישואים
פשטידת קישואים רוחצים היטב את הקישואים, כך שיוסרו כל שאריות החול הנדבק לקליפת הקישוא המחוספסת. מרסקים על פומפיה גסה ומערבבים בביצה, מעט קמח, גבינה לבנה או גבינה צהובה מגוררת, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מרוסק. אופים בתבנית משומנת. קילו קישואים מגורדים, גזר, ראש סלרי, קוביות גמבה, פטרוזיליה ושמיר. גבינות : גביע קוטג', 2 כפות גבינה לבנה, גבינה צהובה מגוררת. 2 כפות קמח תופח,2 כפות פירורי לחם, 2 ביצים טרופות, גביע שמנת שלם, אורגנו, פלפל לבן, מלח, אבקת מרק, לערבב הכל יחד. להעביר לתבנית מרובע...
לכתבה המלאה »
   פשטידת קישואים בשקדים
פשטידת קישואים בשקדים החומרים : 1 ק"ג קישואים,1 בצל גדול,2 כפות שמן,3 כפות קמח,6 כפות שקדים טחונים,2 כפות פטרוזלינון קצוץ,2 כפות שמיר קצוץ, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 1 כוס סוכר, 5 ביצים גדולות, 2 כפות פירורי לחם, מרגרינה לשימון התבנית. אופן ההכנה : גרדי את קליפת הקישואים, גרדי אותם במגררת גסה או פרסי דק מאוד, הניחי על מסננת והשהי דקות אחדות. סחטי את הקישואים בידיים, מעל המסננת ותני בקערה. קלפי את הבצל, קצצי אותו וטגני בשמן עד שיזהיב. הוסיפי לקישואים שבקערה. הוסיפי את הקמח, השקדים הטחונים,...
לכתבה המלאה »
   פשטידת אטריות ותירס
פשטידת אטריות ותירס החומרים : 200 גרם גרעיני תירס מתוק (מקופסה או קפוא), 100 גרם אטריות ביצים, 1 גביע שמנת חמוצה, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת, 2 בצלים ירוקים קצוצים, 1 כפות חרדל, 2 כפות קמח רגיל, מלח,פלפל,1 כוס חלב, 3 ביצים טרופות. אופן ההכנה : לערבב את כל המצרכים יחד ולאפות בחום בינוני כ50- דקות עד שמשחים.
לכתבה המלאה »
   פשטידת חצילים בבשר
פשטידת חצילים בבשר משמנים תבנית אפיה ומניחים עליה פרוסות חציל. על שכבה זו מניחים בשר טחון שהוכן כמו בשר לקציצות (בתוספת כל המרכיבים) שוב שכבת חציל וחוזר חלילה. השכבה העליונה חייבת להיות משל פרוסות חציל. מעליה יוצקים מעט רסק עגבניות שתובל במלח, פלפל סוכר ופפריקה. אופים בתנור בינוני עד שמשחים.
לכתבה המלאה »
   פשטידת אטריות וגבינה
פשטידת אטריות וגבינה החומרים : 300 גרם אטריות רחבות, מלח ופלפל לפי הטעם, 3 כפות חמאה, 3 ביצים, 300 גרם גבינה לבנה רכה (שמנה למחצה) 3 כפות גבינה צהובה מגוררת, 1 גביע שמנת חמוצה. אופן ההכנה : בשלי את האטריות במי מלח רותחים עד שיתרככו, אך לא לגמרי, הוציאי ושטפי על גבי מסננת. אחרי שכל המים נטפו מן המסננת, העבירי את האטריות לקערה, טרפי ביצה אחת והוסיפי, עם שתי כפות חמאה, ערבבי. טרפי ביצה שניה וערבבי עם הגבינה, תבלי במלח ופלפל. שמני בחמאה הנותרת תבנית אפיה, וערכי בה שכבות של אטריות וגבינה לסיר...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6