מתכונים לפסח

   עוגת שמרים - בבקה
עוגת שמרים -בבקה/ד ר ו מ י ת 1 מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 רכיבים: 1/2 קילו קמח מנופה 3/4 כוס חלב 3 כפות סוכר כפית מלאה שמרים יבשים קמצוץ מלח 100 גרם חמאה רכה מאד 2 ביצים כפית קליפת לימון מגוררת הכנה: שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הביצים והלימון המגורר והמלח. שמים בקערית נפרדת את החלב, הסוכר, והשמרים ומתסיסים מעט. מעבירים לקערה הגדולה ולשים לבצק רך ונעים. מרדדים, ממלאים במלית כלשהי ומגלגלים לרולדה גדולה. מעבירים בזהירות לתבנית בבקה משומנת היטב ומקומחת, מברישים בביצה ואופים ב...
לכתבה המלאה »
   בורקס מצות
בורקס מצות 2 בצלים קטנים לקצוץ ולטגן פירה יבש (לצורך בורקסים) 3 תפו"א לנקב אותם ולשים במיקרו עד שהם רכים, לרסק ולהוסיף מלח, פלפל ומרק עוף לפי טעם מערבבים עם הבצלים שטוגנו. מצות מרטיבים ושמים עטופים במגבת לחה עד שהם יהיו רכים מספיק הכנת הבורקס מניחים שורת תערובת פירה יבש על המצה ועוטפים עם המצה את הפירה, מורחים מעט מרגרינה שמים בתנור לכ20 דקות או עד שמתקבלת השחמה.
לכתבה המלאה »
   כפתורי ריבה לפסח
כפתורי ריבה לפסח 1/2 כוס חמאה 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/2 כפית מלח 2 חלמוני ביצים 1 כוס קמח מצה 1.5 כוס אגוזים קצוצים דק ריבה-לפי הטעם האישי הקציפו חמאה,סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת אוורירית. הוסיפו את חלמוני הביצים וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח. צרו כדורים בקוטר של כ 3 ס"מ ו"גלגלו" פנימה אגוזים. הניחו על תבנית משומנת במרחק של כ 4 ס"מ אחת מהשנייה, וצרו שקע עם האצבע במרכז כל כדור. אפו בחום של 170 מעלות במשך 15 דקות או עד שמזהיב קלות. הוציאו מהתנור וקררו מעט, צקו לתוך ...
לכתבה המלאה »
   מאפה גזר ותפוחי עץ לפסח
מאפה גזר ותפוחי עץ לפסח 6 גזרים מגורדים גס 1 מצה מפוררת 2 תפוחים מגורדים גס 2 ביצים 1 קופסא אננס משומר 1/3 כס שמן 3/4 כוס צימוקים 1/3 כוס מים 1/2 כוס מצה 1/2 כוס סוכר קינמון מערבבים בעקרה את הגזר, תפוחי העץ, האננס והצימוקים. בקערה אחרת מערבבים את הסירופ מקופסת האננס, הביצים, השמן והמים. מוסיפים את קמח ופירורי המצה, ומוסיפי...
לכתבה המלאה »
   עוגיות קוקוס לפסח
עוגיות קוקוס לפסח 10 חלבונים 1.5 כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1.5 כפית מיץ לימון סחוט 4 כוסות קוקוס טחון 1. שמים סיר על סיר ובו מים רותחים 2. שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והווניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות. 3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ. 4. מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 16 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5