מתכונים מרקים

   מרק דיאטטי
מרק דיאטטי – מרק גזר, גריסי פנינה וסלרי – זוטא המצרכים: 1 בצל גדול חתוך לקוביות 4 גזרים חתוכים לקוביות 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכין כנ"ל 3/4 כוס גריסי פנינה סלרי קצוץ + פטרוזיליה מלח בסיר: מחממים מעט שמן זית ומזהיבים כמה דקות את הירקות. מוסיפים את הגריסים, מערבבים. מוסיפים את הירוקים, מלח ומים. מבשלים עד שהירקות והגריסים מוכנים ומתקנים תיבול.
לכתבה המלאה »
   מרק ירקות כתומים
מרק ירקות כתומים עם עדשים כתומים – מירי מולכו מתוך חוברת מתכוני מרק של מועצת הירקות 3 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ מעט פלפל חריף קצוץ (לא חובה) 3 שיני שום קצוצות 3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסום דקיקות 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות 150 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות 200 גרם עדשים כתומים שטופים (1 כוס) 6 כוסות ציר מרק קליפת לימון באורך של כ- 5 ס"מ ללא הלבן מלח, פלפל שחור וקארי מחממים שמן. מטגנים בצל תוך ערבוב עד שנעשה שקוף. מוסיפים פלפל חריף, שום ופרוסות גזר ומטגנים עוד...
לכתבה המלאה »
   מרק בצל מוקרם קלאסי
מרק בצל מוקרם קלאסי ( פלורנס ומנחם ) ציוד וחומרים תנור אפייה ממחה (בלנדר) 2 סירי בישול גדולים מסננת גדולה 1 כף עץ 5 בצלים בינוניים 1 שורש סלרי בינוני + 3 עלים 3 גזרים בינוניים 3 כפות אבקת מרק עוף 12 כוסות מים 1 כוס יין אדום יבש משובח ¼ כוס ברנדי 400 גרם בצק עלים 60 גרם חמאה 3 כפות שמן 1 כף סוכר חום 1 כפית מלח 4 כפות קמח 250 גרם גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה 1. מבתרים את הבצלים לקוביות קטנטנות ומכניסים לסיר מכוסה עם השמן והחמאה. מטגנים 15 דקות על חום בינו...
לכתבה המלאה »
   המרק של יונה
המרק של יונה המרק שלי:לסיר גדול ללוקחים ככה: 6 כנפיי עוף 5 תפוחי אדמה לא מידי גדולים 5 גזרים 3 קישואים ראש ועלי סלרי צרור פטרוזילה צרור כוסברה צרור שמיר מעט אבקת מרקבצל של"אוסןO, מרתיחים את המיים עם אבקת הבצל והכנפיים עם הרתיחה מוסיפים הכל ומביאים לרתיח שנייה בוחשים מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי או עד שהירקות מתרככים מתבחנים במלח,רק טיפה פלפל חוויאג' למרק בתאבון
לכתבה המלאה »
   מרק כתום
מרק כתום (לאה זוהר) 1 ק"ג דלעת 2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות 4 גזרים גדולים 2 בצלים קצוצים 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות. 1 ק"ג בשר למרק(שפונדרה או שריר מס' 8) 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה - לטגן הבצל עד להשחמתו ולהוסיף בשר .לטגן מעט ולהוסיף מים ואבקת מרק לבשל עד שהבשר עשוי בחציו ואז להוסיף את כל הירקות ומים רותחים עד לכיסויים. לבשל עד שהכל מתרכך. להוציא לצלחת את הבשר ובממחה ידני לרסק הכל למרק קטיפתי. להגיש עם חתיכות הבשר ועם קרוטונים. אפשר להוסי...
מאת: לאה זהר
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 3 1 2 3 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5