מתכוני אוכל ב- 5 דקות

   אורז
אורז 2 כוסות אורז בסמתי 3 כוסות מים רותחים 2 כפות שמן רגיל חצי כפית מלח או כף מרק עוף הכנת האורז שוטפים את האורז שמים בסיר עם השמן ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב מוספים את המים והתיבול, מידי פעם לערבב, להבה להבה בינונית אך כשמים ממש כמעט נגמרים להנמיך אש ולערבב שוב
לכתבה המלאה »
   פשטידת זיתים/ על השולחן
פשטידת זיתים/ על השולחן 2 גבינת קוטג' 2 שמנת חמוצה/אשל 3 ביצים 300 גרם זיתים פרוסים ירוקים/שחורים 100 גרם מרגרינה/חמאה מומסת 1 כוס קמח תופח מלח, פלפל לבן לפי הטעם שומשום/גבינה צהובה - לפיזור על הפשטידה. לערבב את כל החומרים יחד - לפזר למעלה שומשום/גבינה צהובה. לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות עד שמזהיב. שדרוג הופעה: מכינים בתבניות אישיות (נכון לכל הפשטידות באשר הן). מתאים להוסיף עגבניות קצוצות.
לכתבה המלאה »
   מכניסים כל מה שרואים במקרר...
פשטידת הרואים מכניסים כל מה שרואים במקרר... משמנים מעט תבנית קטנה. מפזרים ירק/לקט קפוא שרואים במקפיא (ברוקולי, תרד, תירס וכו), רצוי קודם לחלוט אותו (אני מכניסה למיקרו ל- 5 דקות עם מים). על זה שופכים בלילה: הבלילה מורכבת מ- 3 ביצים, גביע שמנת חמוצה (באיזה אחוז שבוחרים) ו2 כפות קמח (מומלץ תופח). לזה אפשר להוסיף מלח ופלפל או אבקת מרק בצל. מעל מפזרים גבינה צהובה/שומשום ואופים בחום בינוני בערך 30-45 דקות. גיוונים: ? אפשר לערבב כמה ירקות יחד. ? אפשר לערבב את הירק/לקט עם ...
לכתבה המלאה »
   פשטידת גבינה וחצילים
פשטידת גבינה וחצילים טרם הכינותי, נראה פשוט מאוד להכנה: 1/2 קג מחית חצילים קלויים (אפשר גם קנוי , חצילים בטעם טבעי) 1 ק"ג גבינה 2-3 פלפלים קלויים טחונים (אפשרי מחית קנויה) 4 ביצים 100 גר קמח מערבבים את כל החומרים יחד שמים את התערובת בתבנית פירקס משומנת אופים עד התיצבות.
לכתבה המלאה »
   כרובית בתנור
כרובית בתנור מערבבים מיונז עם אבקת מרק בצל. מורחים את הכרובית השלמה. מניחים את הכרובית על נייר אפיה בתנור כשהפרחים כלפי מטה והגזע כלפי מעלה. אופים בחום בינוני עד שהיא רכה. בהגשה אפשר לחתוך לפרחים או פרוסות. לא הכנתי עדיין – נראה לי שלקיצור זמן האפייה כדאי להרתיח אותה שלמה + 5 דקות על אש נמוכה ואז למרוח ולהכניס לתנור.
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 4 1 2 3 4 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5