סוגי החמין

   חמין
חמין הכנת בשר בקר 500 גרם (אפשר בשר עוף) לשים בסיר עם מים להרתיח פעמיים וכל פעם לנקות מהקצף הכנת החמין בשר 4 תפו"א קטנים כמות כוללת של כולם ביחד 2 כוסות בערך לכלל המרכיבים הבאים (לאחר שטיפה הגונה) על הסיר, בבוקר למחרת לבדוק שאכן יש מספיק מים במידה ואין יש להוסיף.
לכתבה המלאה »
   חמין אורז וחומוס
חמין אורז וחומוס המצרכים 1 ק"ג בשר טוב לחמין, חתוך לקוביות 2 כוסות, גרגרי חומוס גדולים (זן ספרדי קוראים לו כמדומני, הגרגרים גדולים ובצבע לבנבן) 2 כוסות אורז ארוך 2 -3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות ביצים כמספר הסועדים 4-5 שיני שום קצוצות מלח, פלפל, כורכום או חוואייג' שמן אופן ההכנה משרים את החומוס לילה לפני הבישול. מקלפים ומבקעים אותם כפי שתואר לעיל, או בכל שיטה אחרת שתמציאו מטגנים את נתחי הבשר בשמן במחבת כשהבשר מושחם היטב מכל צדדיו, מוסיפים את השום הקצוץ, ומטגנים מעט...
לכתבה המלאה »
   ג'וריה - חמין פול ירושלמי
b> ג'וריה - חמין פול ירושלמי המצרכים 1 ק"ג בשר טוב לחמין, חתוך לקוביות 1 ק"ג פול טרי, המשקל כולל הקליפה הירוקה העבה 2-3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות ביצים כמספר הסועדים 2 כוסות אורז ארוך 1 בצל בינוני קצוץ גס שמן לטיגון מלח, פלפל שחור, מעט מאד כורכום אופן ההכנה קולפים את הפול מקליפתו הירוקה העבה, מניחים את הפולים הקלופים בצד במחבת משחימים בשמן את נתחי הבשר עד שהם עשויים היטב מכל הצדדים מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת, מערבבים עד שגם הוא מזהיב קלות נותנים את האורז בסיר...
לכתבה המלאה »
   סכינה - חמין מרוקאי
סכינה - חמין מרוקאי המצרכים 2 כוסות גרגרי חומוס, מושרה ללילה בקערה עם מים חצי קילו, או יותר, בשר טוב לחמין (שפונדרה, צלעות או שריר הזרוע) תפוחי אדמה קטנים, כ-2 לכל סועד ביצים כמספר הסועדים ראש שלם של שום, לא מקולף בצל אחד גדול קצוץ גס שמן לטיגון מלח, פלפל, כורכום 1-2 תמר מג'הול אופן ההכנה לילה לפני, משרים את גרגרי החומוס במים כדי שיתפחו. מי שחושש מכל מיני תופעות עיכול שהחומוס גורם, מוזמן להרתיח אותו פעם או פעמיים, ולשפוך את המים. בסיר כבד ורחב מטגנים את הבצל הקצוץ בהרבה שמן. החמין ...
מאת: http://www.matkonim.net/hamin/maroco.html
לכתבה המלאה »
   צ'ולנט - חמין אשכנזי
צ'ולנט - חמין אשכנזי המצרכים 1 קילו בשר שפונדרה, חתוך לקוביות גדולות. 2 בצלים בינוניים קצוצים גס 2 כוסות שעועית לבנה ענקית שהושרתה לילה קודם במים 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לארבעה חלקים 3/4 כוס גריסי פנינה שטופים מלח, פלפל שחור, פפריקה, אבקת מרק בשר שמן לטיגון מעיים ממולאים - חבילה קפואה מהמרכול ביצים קשות כמספר הסועדים אופן ההכנה מפשירים את המעיים הממולאות, מנקבים בהן מספר חורים עם קיסם או סיכה, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מוציאים מהמים ונותני...
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 2 1 2 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5