מתכונים לחג השבועות

   פשטידת כרוב וגבינות
פשטידת כרוב וגבינות (כתב משה מחולון) מצרכים: שמן לטיגון 3 בצלים גדולים פרוסים ½ ראש כרוב בינוני (500-700 גרם) 1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת 1 גביע (250גרם) גבינת קוטג' או גבינה לבנה 3 ביצים ½ כוס חלב ½ כוס קמח או קוואקר ½ כפית מלח פלפל ושום – לפי הטעם ¼ כוס פירורי לחם תבנית 22X32 ס"מ משומנת אופן ההכנה: לחמם תנור לחום בינוני כ-10 דקות לפני האפייה. 1. לטגן בסיר את הבצל בשמן, עד שיהיה שקוף. 2. ...
לכתבה המלאה »
   פשטידת בצל ופטריות
פשטידת בצל ופטריות (מקור: קובי בר) מצרכים: לבצק: 21/3 כוסות קמח תופח 100 גרם מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל) למלית: 3 כפות חמאה 6 בצלים גדולים קצוצים דק 250 גרם פטריות טריות (או משומרות שטופות היטב ומסוננות) קצוצות ½ כוס שמנת להקצפה (או שמנת לבישול) (125 מ"ל) 1 כפית אבקת מרק פטריות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 3 ביצים טרופות 200 גרם גבינה צהובה מגוררת תבנית מלבנית שמים את הקמח , המרגרינה והשמנת החמוצה בקערה. לשים לבצק ומקררים כ- 30 דקות. משמנים את התבנית וש...
לכתבה המלאה »
   פאי חצילים
פאי חצילים (פרווה) (כתב משה מחולון) מצרכים: לבצק: 11/4 כוסות קמח רגיל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות מים קרים או סודה קמצוץ מלח למלית: 2 חצילים מוצקים בינוניים (700-800 גרם) 1 כפית מלח שמן לטיגון 2 בצלים גדולים חתוכים 10 – 12 פטריות טריות שטופות וחתוכות 3 ביצים ¼ כוס רסק עגבניות 1/3 כוס קטשופ חריף ¼ כוס פירורי לחם או קוואקר ½ כוס גרעיני חמניות 3 שיני שום כתושות מלח, פפריקה חריפה ובזיליקום – לפי הטעם תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) ...
לכתבה המלאה »
   קיש פטריות וקישואים
קיש פטריות וקישואים רכיבים: לבצק: 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח 125 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות 2 כפות (30 גרם) מי קרח 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר למלית: 1 בצל בינוני קצוץ סלסלת פטריות טריות פרוסות 50 גרם חמאה 4 קישואים קלופים ופרוסים 1 מיכל שמנת מתוקה 2 ביצים מלח, פלפל שחור טחון טרי אפשרות:אגוז מוסקט טחון 100 גרם גבינה צהובה מגוררת אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק ומרפדים את התבנית והדפנות. מכניסים למקרר עד לאפיה. 2. ממיסים בסיר את החמאה ומטגנים את הב...
לכתבה המלאה »
   לזניה חלבית
לזניה חלבית סם – אמא 200 גרם גבינה צהובה פרוסה 9% חבילה של עלי לזנייה מוכנה (ללא צורך בבישול) 2 קופסאות קוטג' 5% 2 ביצים מלח ופלפל לפי הטעם לערבב בקערה 2 קופסאות קטנות (100 גרם כ"א) של רסק 1/2 כוס מים לערבב בקערה נפרדת להוסיף לקערת הרסק: 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל כפית אורגנו 2 שיני שום לערבב הכל יחד ניתן לתקן תיבול לפי הטעם. להכין את הלזניה: לרפד שכבה של עלי לזנייה בתבנית פיירקס מלבנית בינונית (אני עושה בגדולה ומכפילה את ...
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 3 1 2 3 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5