פשטידת בצל ופטריות


פשטידת בצל ופטריות

(מקור: קובי בר)

מצרכים:

 

לבצק:

21/3 כוסות קמח תופח

100 גרם מרגרינה

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

 

 למלית:

3 כפות חמאה

6 בצלים גדולים קצוצים דק

250 גרם פטריות טריות (או משומרות שטופות היטב ומסוננות) קצוצות

½ כוס שמנת להקצפה (או שמנת לבישול) (125 מ"ל)

1 כפית אבקת מרק פטריות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 ביצים טרופות

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

תבנית מלבנית

  1. שמים את הקמח , המרגרינה והשמנת החמוצה בקערה. לשים לבצק ומקררים כ- 30 דקות. משמנים את התבנית ושוטחים בתחתיתה את הבצק.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני.

3.      להכנת המלית, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצלים הקצוצים עד

     שיזהיבו. מוסיפים את הפיטריות  ומטגנים כ- 5 דקות נוספות תוך בחישה.

  1. מוסיפים את השמנת ואת אבקת המרק, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים

     תוך בחישה כ- 4 דקות, או עד שהתערובת תסמיך.

  1. מעבירים לקערה ומצננים מעט. טורפים את הביצים אל התערובת ויוצקים את

     המלית אל התבנית המרופדת בבצק, אופים בתנור המחומם כ- 15 דקות, או עד

     שהמלית תתייצב.

  1. זורים על המאפה שיכבה אחידה של גבינה מגוררת ואופים 35 דקות נוספות. מניחים להצטנן כ-15 דקות לפני ההגשה.

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לחג השבועות >> פשטידת בצל ופטריות