מתכוני פורים

   אוזני המן בסגנון תאילנדי
אוזני המן בסגנון תאילנדי השף התאילנדי סידאפורן רודשסאנג, רשת מסעדות "אפרופו" :מאת המנה מיועדת לארבעה סועדים חומרים לבצק: 200 גר' קמח רגיל 1 כף מים מעט מלח למלית: 1 בצל גדול 1 כף חמאה 10 תפוח אדמה 200 גר' פרג 20 גר' אגוזים טחונים 1 כף סויה מעט מלח ופלפל אופן ההכנה: הבצק: מערבבים את החומרים עד שנוצרת תערובת אחידה ולא דביקה. מרדדים את הבצק על שולחן העבודה לשכבה דקה, וקורצים בעזרת צלוחית קטנה עיגולים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את העיגולים משני הצדדים עד לה...
לכתבה המלאה »
   עוגת סולת במילוי אגוזים
עוגת סולת במילוי אגוזים שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה" לסירופ: 1 1/2 כוס סוכר 1 כוס מים 1 כף דבש 2 1/2 כוסות סולת 1 כף מיץ לימון 2 1/2 כוסות קמח תופח 2 1/2 כוסות מים 1/4 כוס סוכר 200 גר' מרגרינה 1 כוס שמן למלית: 300 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני 1/2 כוס סוכר 1 כף קינמון 1 כפית תמצית וניל מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת והקמח, בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד. מרפדים תבנית חסינת ...
לכתבה המלאה »
   עוגת פרג בציפוי שוקולד
עוגת פרג בציפוי שוקולד לציפוי : 50 גר' מרגרינה 100 גר' שוקולד מריר 1 כף סוכר 2 כפות חלב 1 כף ברנדי לעוגה : 5 ביצים מופרדות 100 גר' מרגרינה 1 כוס סוכר 200 גר' פרג טחון 2 כפות קמח 2 כפות ברנדי 1 כפית תמצית וניל 1 כפית תמצית רום 1/4 כפית אבקת אפיה להקציף את החלבונים לקצף יציב ולהוסיף את הסוכר תוך כדי הקצפה. להמיס את המרגרינה ולצנן מעט, להקציף את החלמונים, ולהוסיף את המרגרינה,ולהוסיף תוך כדי בחישה את הפרג, הקמח אבקת האפיה הברנדי והתמציות. לקפל את קצף החלבונים לתערובת, ...
לכתבה המלאה »
   אזני המן מבצק שמרים
אזני המן מבצק שמרים למלית: 1 כוס חלב 1 1/2 כוסות פרג טחון 1 כף חמאה 3 כפות צימוקים 4 כפות דבש 4 כפות סוכר 1/2 כפית גרידת קליפת לימון מיץ מלימון אחד לבצק: חצי כוס מים פושרים חצי כוס חלב פושר 25 גר' שמרים חצי כוס סוכר קצת מלח 2 ביצים 50 גר' חמאה או מרגרינה 5-4.5 כוסות קמח רגיל כפית תמצית וניל מעט קליפת לימון להכנת המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים. ממיסים שמרים במים פושרים,מוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחד...
לכתבה המלאה »
   פרפה פרג ודבש
פרפה פרג ודבש לרוטב קרמל: 1/2 כוס סוכר 2 כפות שמנת מתוקה 3 כפות מיץ תפוזים 4 חלמונים אילסרים קלויים וחצויים לקישוט 5 כפות סוכר 12 כפית תמצית וניל 3 חלבונים 60 גר' דבש 300 גר' שמנת מתוקה מוקצפת 3 כפות פרג טחון אופן ההכנה: מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, מקפלים את הדבש ותמצית הוניל פנימה, מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים את תערובת החלמונים לקצפת המוקצפת ומקפלים את החלבונים המוקצפים. יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית אינגליש קייק מאורכת מרופד...
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 5 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5