מתכוני פורים

   אוזני המן
אוזני המן 200 גרם חמאה 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר 2 חלמונים קליפה מגוררת של תפוז אחד 4 כפות (40 גרם) קורנפלור 3 כוסות (חצי קילו) קמח אופן ההכנה: 1. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר 90-60 דקות. 2. לשים ומרדדים את הבצק ל - 1/2 ס"מ עובי וקורצים כ - 30 עיגולים. 3. שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסו...
לכתבה המלאה »
   ממתקי פרג משולשים
ממתקי פרג משולשים מתוקים ויפים, עם ציפוי זהוב דקיק ומילוי כהה. חומרים : 1 כוס פרג טחון ¼ כוס סוכר דמררה ¼ כוס חמאה בטמפרטורת החדר 2 ביצים מופרדות 1 כפית תמצית וניל טבעי 1/3 1 כוסות קמח לבן (עדיף של "שטיבל" בתוספת ויטמינים) ½ 1 כפיות אבקת אפייה 1/8 כפית קרם אוף טרטר 2/3 כוסות סוכר חום דחוס אופן ההכנה : 1. טוחנים את הפרג או קונים פרג טחון. בקערה בינונית עם מערבל חשמלי טורפים חמאה וסוכר ומוסיפים חלמוני ביצים ווניל. מנפים קמח ואבקת אפייה דרך מסננת רשת ו...
לכתבה המלאה »
   אוזני המן עם תפוזים
אוזני המן עם תפוזים בצק לאוזני המן (ל – 24 יחידות) החומרים: 2 כוסות קמח 1/4 כוס סוכר 1/8 כפית מלח 1/2 כוס חמאה ללא מלח חתוכה לקוביות 1/2 כוס גבינת שמנת מפוררת 1 חלמון 1 כפית וניל 3/4 כוס מילוי תמרים ותפוזים אופן ההכנה: לערבב בקערה או במעבד מזון , קמח , סוכר ומלח , להוסיף את החמאה ואת גבינת השמנת ולערבב עד שמרקם התערובת דומה לפרורים בקערה קטנה , ערבב את החלמון ואת הוניל והוסף לתערובת הראשונה. לערבב את שתי התערובות עד שמתקבל מרקם אחיד אך לא לערבב יותר מידי. א...
לכתבה המלאה »
   סהרוני פרג(פרשבורג)
סהרוני פרג(פרשבורג) למלית: 200 גר' פרג טחון 1 1/2 כוסות סוכר 2 כפות ריבה 50 גר' מרגרינה 1/2 כוס מיץ תפוזים 1 חלמון ביצה למריחה חצי כוס מים פושרים חצי כוס חלב פושר 25 גר' שמרים חצי כוס סוכר קצת מלח 2 ביצים 50 גר' חמאה או מרגרינה 5-4.5 כוסות קמח רגיל כפית תמצית וניל מעט קליפת לימון ממיסים שמרים במים פושרים ומוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות. לשים עם יתרת הקמח. מניחים.מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת להתפחה. כעבור שעה וחצי לש...
לכתבה המלאה »
   אזני המן מבצק פריך
אזני המן מבצק פריך לבצק : 2 1/2 כוסות קמח תופח 200 גר' מרגרינה 2 כפות סוכר 1 חלמון למלית פרג : 1 כוס פרג טחון טרי 1/2 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 2 כפות דבש 1/4 כוס מיץ תפוזים 2 כפות פרורי-לחם לערבב את כל החומרים הבצק לבצק רך, לקרר כשעתיים במקרר. לערבב את חומרי המילוי למעט פרורי הלחם בסיר-קטן על אש נמוכה. להסיר מהאש ולהוסיף את פרורי הלחם. לרדד את הבצק על משטח-מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים בקוטר 7 - 6 ס"מ, להניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ולסגור לצורת א...
לכתבה המלאה »
עמוד 5 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 3 4 5
לעבור לעמוד
page 5page 6page 7page 8page 9