מתכוני פורים

   עוגת אגוזים Engadine
עוגת אגוזים Engadine למלית: 2/3 כוס סוכר 250 גר' אגוזי מלך קצוצים גס 1 מיכל שמנת מתוקה(250 גר') 2 כפות דבש לציפוי: לבצק: חלמון טרוף 200 גר' חמאה 2/3 כוס סוכר 2 כוסות קמח 1 ביצה קורט מלח מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה. מחלקים את הבצק ל- 2/3 ו - 1/3, מרדדים את ה- 2/3 לעיגול הגדול ב- 5 ס"מ מקוטר תבנית קפיצית 24, מניחים בתבנית על התחתית והדפנות. ממיסים את הסוכר במחבת ומערבבים, ממשיכים לחמם ללא ערבוב עד לקבלת קרמל בהי...
לכתבה המלאה »
   פאי פרג
פאי פרג למלית: 1 כוס חלב 1 1/2 כוסות פרג טחון 1 כף חמאה 1/3 כוס צימוקים 4 כפות דבש 4 כפות סוכר 1/2 כפית גרידת קליפת לימון מיץ מלימון אחד לבצק: 2 כוסות קמח 200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד 1 כפית גרידת קליפת לימון 1/2 כפית קינמון טחון 1/4 כפית תמצית וניל מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים. מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי תחתית ודפנות או לגודל תבנית אפיה ...
לכתבה המלאה »
   מליות שונות לפורים
מליות שונות לפורים (אזני המן וכו') מלית תמרים ואגוזים: 250 גר' מחית תמרים 1/2 כפית קינמון 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמן 50 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני לערבב את כל החומרים ולהניח כמות של כפית בכל אוזן המן. למלית ערמונים: 200 גר' ערמונים 1/2 מיכל שמנת מתוקה 11/2 כפות סוכר קורט מלח מקלפים את הערמונים ומבשלים במים עד להתרככות. מפוררים אותם ומבשלים בחצי מיכל שמנת מתוקה עם הסוכר וקורט מלח עד להסמכה. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן. מלית גבינה קקאו 250 גר' גב...
לכתבה המלאה »
   שטרודל פרג בנוסח הונגרי
שטרודל פרג בנוסח הונגרי 1 חבילה בצק פילו - שהופשר במקרר 24 שעות לפני השימוש 100 גרם חמאה ½ כוס סוכר מלית פרג לשני גלילי שטרודל: 500 גרם פרג טחון 1 כוס חלב 40 גרם מרגרינה 5 כפות דבש לסיר יוצקים חלב מוסיפים מרגרינה ודבש ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל עוד כדקה נוספת. במחבת קטנה ממיסים חמאה. פורשים עלה אחד של בצק פילו על משטח העבודה ובמברשת מושחים את העלה בחמאה, מעל מפזרים כף סוכר מניחים מעל עלה נוסף, מושחים חמאה ומפזרים סוכר חוזרים על הפעולה פעם נוספת. ...
לכתבה המלאה »
   עוגת פרג לחה עם ציפוי שוקולד (גאנאש) עשיר
עוגת פרג לחה עם ציפוי שוקולד (גאנאש) עשיר ***מצרכים לעוגה: 3-4 תפוחי-עץ חמוצים (``גרנד``) מגוררים מעט מיץ לימון (2 כפות בערך) – לטפטף מעל התפוחים כוס או כוס וחצי סוכר (תלוי בטעם האישי) 6 חלבונים 3 חלמונים 100 גרם חמאה רכה 200 גרם פרג טחון טרי (ב``קוסמוס`` טוחנים פרג במקום וחשוב מאד שיהיה טרי כי אז הפרג לא מר !) כוס וחצי קמח תופח ***מצרכים לסירופ: 4 כפות רום אימיטציון (לא תמצית) או ברנדי 4 כפות סוכר 1/3 כוס מים ***מצרכים לגאנאש (ציפוי) שוקולד: 200 גרם שוק...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6