מליות שונות לפורים

שלח לחבר digg delicious facebook


מליות שונות לפורים (אזני המן וכו')

 

 

מלית תמרים ואגוזים:

250 גר' מחית תמרים

1/2 כפית קינמון

 1 כפית תמצית וניל

 1 כף שמן

 50 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני

לערבב את כל החומרים ולהניח כמות של כפית בכל אוזן המן.

 

למלית ערמונים:

200 גר'  ערמונים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

11/2 כפות סוכר

קורט מלח

מקלפים את הערמונים ומבשלים במים עד להתרככות.

מפוררים אותם ומבשלים בחצי מיכל שמנת מתוקה עם הסוכר

וקורט מלח עד להסמכה. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן.

 

מלית גבינה קקאו

250 גר' גבינת שמנת

3 כפיות קקאו

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

לערבב היטב את כל החומרים לערובת אחידה.

מלית שזיפים

1 פס קליפת לימון

1 פס קליפת תפוז

250 גר' שזיפים מיובשים מגולענים

2 כפות סוכר חום

משרים את השזיפים, הסוכר וקליפות הלימון והתפוז מכוסים במים ללילה,

למחרת מבשלים ברתיחה קלה עד לספיגת הנוזל, מסלקים את קליפת הלימון

והתפוז, מרסקים למחית.

 

 פירות יבשים

1 כוס צימוקים כהים

1 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אוכמניות מיובשות

1/4 כוס סוכר

1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 כפות מיץ לימון

לרסק את כל המרכיבים במעבד מזון לתערובת אחידה.

 

מלית רחת לוקום

רחת לוקום חתוכה לקוביות קטנות

מעט אגוזי מלך קצוצים

מערבבים את קוביות הרחת לוקום עם האגוזים, יוצרים כדורים, מניחים

במרכז הבצק וסוגרים.

 

 

מילוי תמרים ותפוזים

¼ 1 כוסות מלאות בתמרים ללא גרעינים

1 כפית מלאה בתפוז מגורד (קליפה)

1/3 כוס מיץ תפוזים טרי

3/4 כפית קינמון

1/4 כפית תמצית מיץ שקדים

1-2 כפות מים במידת הצורך 

אופן ההכנה:

במעבד מזון ערבב יחד את כל מרכיבי המילוי מלבד המים , עד שהתערובת כמעט חלקה , במרקם הדומה לריבה. אם תערובת התמרים יבשה מאד הוסף מים , כף אחת בכל פעם. את המילוי ניתן להכין יומיים מראש , לקרר ולכסות.

מילוי ריבת חלב , קוקוס צימוקים:

¼ כוס מכל מרכיב ומרכיב. מערבבים יחד + ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים.

 

מלית פרומעז ומשמשים וציפוי שומשום:

 נוטלים גליל גבינת פרומעז, חצי כוס שמנת חמוצה – ומערבבים יחד עד שמתקבל קרם חביב. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים שוב. מרתיחים מים, משרים בהם 100 גרם משמשים למשך חצי שעה. מסננים, קוצצים את המשמשים ומערבבים עם תערובת הפרומעז ו-3 כפות סוכר. קורצים, ממלאים ועושים אוזניים, ומתחילים לאפות כרגיל. בינתיים, מכינים קערה ובה 2 חלמונים טרופים בחצי כוס מים ו – 3 כפות שומשום. בתום עשר דקות מתחילת האפייה, מורחים את זה במברשת על האוזניים, שמתקבלות זהובות-שחומות, ניחוחיות ומפתיעות. לא מפזרים אבקת סוכר במקרה כזה.

 

אוזני המן שיכורות:

 200 גרם דבלים (תאנים מיובשות) מושרות במים רותחים לחצי שעה, קצוצות קטן-קטן, חצי מידה גראפה, מעט קינמון, חצי כף קמח. מערבבים היטב, ממלאים וממשיכים כרגיל.

 

גבינת פטה וזיתים:

 150 גרם גבינת פטה מפוררת, 50 גרם זיתים ירוקים מגולענים, מעט פטרוזיליה קצוצה דק דק, ביצה אחת: מערבבים את כל החומרים וממשיכים כרגיל.

 

תרד:

 חולטים קילו עלי תרד מנוקים היטב וקטומי-גבעולים. במחבת, מטגנים בצל גדול קצוץ דק במעט שמן עד שיזהיב. סוחטים וקוצצים את התרד, מוסיפים את הבצל, ביצה אחת, מלח ופלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט מגורר. ממשיכים כרגיל, ואפשר –בכל המליות המלוחות –לצפות בחלמון טרוף ושומשום, או קצח.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פורים >> מליות שונות לפורים