פשטידת כרוב וגבינות


פשטידת כרוב וגבינות

(כתב משה מחולון)

מצרכים:

שמן לטיגון

3 בצלים גדולים פרוסים

½ ראש כרוב בינוני (500-700 גרם)

1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינה מלוחה מפוררת

1 גביע (250גרם) גבינת קוטג' או גבינה לבנה

3 ביצים

½ כוס חלב

½ כוס קמח או קוואקר

½ כפית מלח

פלפל ושום – לפי הטעם

¼ כוס פירורי לחם

תבנית 22X32 ס"מ משומנת

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום בינוני כ-10 דקות לפני האפייה.

1.      לטגן בסיר את הבצל בשמן, עד שיהיה שקוף.

2.      לחתוך את הכרוב ל 4 ,להסיר את החלק העצי שבמרכז, ולחתוך לרצועות.

להוסיף לבצל שבסיר, לכסות, לאדות כמה דקות עד שהכרוב יתרכך.

      להסיר מהאש, ולהעביר לקערה.

3.      להוסיף ביצים, חלב,גבינות, קמח (או קוואקר) מלח,פלפל ושום. לערבב הכול לתערובת אחידה. לטעום ולתקן תיבול.

4.      לפזר בתחתית התבנית המשומנת את פירורי הלחם. לצקת את התערובת לתבנית

ולאפות כ-45 דקות עד שהפשטידה יציבה וצבעה זהוב.

 

בהצלחה


מקור:
"מלוחים לכל עת" - נירה שויאר



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לחג השבועות >> פשטידת כרוב וגבינות