קיש פטריות וקישואים


קיש פטריות וקישואים

רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
125 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
2 כפות (30 גרם) מי קרח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר

למלית:
1 בצל בינוני קצוץ
סלסלת פטריות טריות פרוסות
50 גרם חמאה
4 קישואים קלופים ופרוסים
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אפשרות:אגוז מוסקט טחון
100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק ומרפדים את התבנית והדפנות. מכניסים למקרר עד לאפיה.
2. ממיסים בסיר את החמאה ומטגנים את הבצל והפטריות עד להתרככות בסיר מכוסה כ 5 דקות. מוציאים בכף מחוררת לקערה. מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים עד להזהבה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 דקות)
3. המלית: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת המתוקה, הביצים, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט (אם רוצים). מוסיפים את הפטריות והבצל ומערבבים.
4. מוציאים את התבנית מהמקרר ומסדרים בה את פרוסות הקישואים בצורה מעגלית. יוצקים בזהירות את המלית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. אופים כ 45 דקות עד שהמלית מתייצבת.

הערות:
תבנית פאי 26

מקור המתכון:
דנה 20

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.802 ₪ 4.0805 ₪
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לחג השבועות >> קיש פטריות וקישואים