מתכונים לפסח

   לביבות מקמח מצה
לביבות מקמח מצה המצרכים ½ כוס קמח מצה 2 ביצים 1 כפית מלח 1 כף סוכר ¾ כוס חלב או מים חמאה לטיגון אופן ההכנה ערבבי את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה) הפרידי את החלמונים מן החלבונים. טרפי את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית) ערבבי יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה. השהי לחצי שעה עד שהתערובת תתפח. הקציפי את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה. הוסיפי בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות. לטגן בחמאה.
לכתבה המלאה »
   לחמניות מקמח מצה – 12 יחידות
לחמניות מקמח מצה – 12 יחידות המצרכים 2 כוסות קמח מצה 2 כוסות מים רותחים 5 ביצים ½ כוס שמן מלח, פלפל שחור – לפי הטעם. אופן ההכנה צקי את השמן על קמח המצה וערבבי היטב. הוסיפי מים רותחים, מלח ופלפל. טרפי היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל. הוסיפי לתערובת של קמח המצה. צרי כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחי במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרי עליהם מעט קמח מצה. אפי בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב. הערה: אפשר לאפות לחמנ...
לכתבה המלאה »
   פשטידת תרד
פשטידת תרד החומרים הדרושים: 7-8 מצות, 1 ק"ג תרד, 5 ביצים, 250 גרם גבינה פטה, מעט קוביות גבינה בולגרית, 2-3 כפות קוטג', 1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומרוסק, 2 כובסות חלב, 1 כפית פלפל, ½ כפית אגוז מוסקט, ¼ כוס גרגרי שומשום אופן ההכנה: מנקים ושוטפים היטב את עלי התרד, מסלקים גבעולים קשים וסוחטים היטב. שמים את התרד בסיר רחב, מכסים ומאדים 2-3 דקות עד לריכוך העלים. טורפים 3 ביצים, מוסיפים את התרד. מבליעים לתוך עיסת התרד את הגבינות, מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט מלח. טובלים חצי...
לכתבה המלאה »
   תבשיל פול, אפונה ומצות שמורות
תבשיל פול, אפונה ומצות שמורות המצרכים הדרושים: 2 קישואים בינוניים, 3 תפוחי אדמה בינוניים, 300 גרם דלעת, 2 עגבניות, 2 בצלים בינוניים, 3 גבעולי כוסברה, 4 גבעולי פטרוזיליה, ¼ כוס שמן, ½ 1 כפיות מלח, 1 כפית פלפלת חריפה, 2 כפות רסק עגבניות, ½ כפית פלפל שחור או לבן, 2-3 עצמות בקר, ½ ק,ג בשר בקר או כבש, חתוך לקוביות קטנות, 7-10 כוסות מים, ½ 1 כוסות אפונה טרייה (ללא תרמילים), ½ 1 כוסות פול ירוק (ללא תרמילים), 5-6 מצות שמורות בינוניות, אופן ההכ...
לכתבה המלאה »
   בורקס לפסח
בורקס לפסח המצרכים הדרושים: מלית בשר. 250 גרם בשר טחון, 2 בצלים קצוצים דק, 1-2 כפות שמן, 4-3 כפות צנוברים, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 1 ביצה, מלח פלפל שחור לפי הטעם, לציפוי: 1-2 ביצים טרופות, שמן לטיגון, אופן ההכנה: מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את המחבת מאדים 3-4 דקות מסירים מהלהבה ומוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה והביצה. מערבבים היטב. משרים את המצות במים כ- 4-5 דקות, ...
לכתבה המלאה »
עמוד 5 מתוך 16 התחלה עמוד קודם 3 4 5 6 7 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 5page 6page 7page 8page 9