מתכוני עוף

   שוקי עוף ביין עם ערמונים, פטריות ובצלי שאלוט
שוקי עוף ביין עם ערמונים, פטריות ובצלי שאלוט מצרכים: 10-12 שוקי עוף מנוקים בלי הראש 2-3 שיני שום קצוצות היטב 10-15 בצלי שאלוט קלופים 1 כף עלי טמין 3 עלי מרווה 1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ 5 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה 250 גר' ערמונים קלופים משומרים עדיף (בואקום) 2 כפות רוטב סויה 2 כפות חומץ בלסמי 1 כף דבש 2 כוסות יין אדום יבש או יותר 2 כפות סוכר חום מלחפלפל שחור גרוס לקישוט: תלתלי בצל ירוק הכנה: אני מוריד את הראש לשוקי העוף בשביל היופי ושיהיה פחות שומן. אפשר בהגשה ...
לכתבה המלאה »
   עוף במייפל ושום
עוף במייפל ושום רכיבים: עוף שלם **אני השתמשתי ב4 ירכיים בלבד** 4 כפות סירופ מייפל 2 כפות מיץ לימון 2 כפות סויה 4 שיני שום כתושות 2 לימונים קטנים חצויים 4 ראשי שום מפורקים לשיניים אופן הכנה: 1. מערבבים בקערית את המייפל, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש. מנגבים את העוף במגבת נייר. מורחים עליו מבחוץ ומבפנים את הרוטב שהתקבל ומשהים כך כשעה. 2. טובלים את חצאי הלימונים בשארית הרוטב ומניחים בצד. 3. מחממים את התנור לחום גבוה (200-230 עלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. **אני השת...
לכתבה המלאה »
   קדרת שוק אווז
קדרת שוק אווז / יניבניב מתפוז חומרים (5 מנות): 5 שוקי אווז 1 בצל חתוך לרבעים 1 כרישה חתוכה לרבעים 1 שורש פטרוזיליה חתוך לרבעים 1 שורש סלרי חתוך לרבעים 4 שיני שום שלמות כמה גבעולי טימין 2 עלי דפנה 2 עצמות מח ½ ליטר יין לבן יבש ½ ליטר דמי גלאס מלח ופלפל אופן ההכנה מטגנים את שוקי האווז בשומן של עצמם עד הזהבה קלה. מוציאים ושופכים עודפי שומן, מוסיפים את הירקות והעצמות ומטגנים כמה דקות. מחזירים את שוקי האווז לסיר, מוסיפים יין ותבלינים ומרתיחים עד שחצי מכמות היין מתאדה. מוסיפים דמי גלא...
לכתבה המלאה »
   עוף בקוקי
עוף בקוקי / oh_yes חומרים עוף אחד מחולק ובלי העור במשקל סביר (בכלל לא חשוב - עוף). קופסא ליפתן - אננס, אפרסקים, משמיש (אננס הכי טוב) כף או שתים אבקת מרק בצל אופן ההכנה להכניס הכל לשקית, לערבב יפה יפה (מסובבים את השקית), סוגרים את השקית בסוגר ומניחים בתבנית. עושים ארבעה חורים (במזלג, למעלה). מניחים בתנור בחום 180 למשך חצי שעה +/- עד ארבעים דקות תלוי בגודל העוף ובכמות. רואים שתכולת השקית מבעבעת והכל שחום ונאה. אני מרוקן ישר לקערת הגשה. שקית חוסכת לכלוך והכל
לכתבה המלאה »
   עוף ברוטב מייפל
עוף ברוטב מייפל / הילה – ופלים חומרים שוקיים של עוף לרוטב שליש כוס סירופ מייפל אמיתי (להשיג בחנויות טבע) 2/3 כוס מים כוס מיץ עגבניות 4 כפות רוטב סויה תמרי (בחנויות טבע) חצי כפית שום מעוך חצי כפית פפריקה 3 כפות שמן זית אופן ההכנה מכניסים את חומרי הרוטב לסיר ומרתיחים. מסדרים את שוקי העוף בתבנית אפייה שטוחה, יוצקים מעל את הרוטב וצולים בתנור בחום בינוני-גבוה במשך שעה. מערבבים מדי פעם את השוקיים ברוטב.
לכתבה המלאה »
עמוד 6 מתוך 7 התחלה עמוד קודם 4 5 6 7 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 6page 7page 8page 9page 10