קדרת שוק אווז

שלח לחבר digg delicious facebook

קדרת שוק אווז / יניבניב מתפוז

חומרים (5 מנות):

5 שוקי אווז

1 בצל חתוך לרבעים

1 כרישה חתוכה לרבעים

1 שורש פטרוזיליה חתוך לרבעים

1 שורש סלרי חתוך לרבעים

4 שיני שום שלמות

כמה גבעולי טימין

2 עלי דפנה

2 עצמות מח

½ ליטר יין לבן יבש

½ ליטר דמי גלאס

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מטגנים את שוקי האווז בשומן של עצמם עד הזהבה קלה. מוציאים ושופכים עודפי שומן, מוסיפים את הירקות והעצמות ומטגנים כמה דקות. מחזירים את שוקי האווז לסיר, מוסיפים יין ותבלינים ומרתיחים עד שחצי מכמות היין מתאדה. מוסיפים דמי גלאס ומשלימים במים כדי כיסוי.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד 5 שעות.

מוציאים את שוקי האווז, מסננים את הנוזל שבסיר ומקררים אותו היטב. מסירים את שכבת השומן הנקרשת מעליו ומחזירים אל האש, מרתיחים עד שכמותו מצטמצמת והוא מתחיל להסמיך, מוסיפים את שוקי האווז לעוד 10 דקות של בישול ברוטב לפני ההגשה.

הערות: ניתן להוסיף לרוטב לקראת סוף בישולו כף אחת של דבש.

מומלץ להגיש עם פירה תפו"א.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> קדרת שוק אווז