עוף במייפל ושום

שלח לחבר digg delicious facebook

עוף במייפל ושום

רכיבים:

עוף שלם **אני השתמשתי ב4 ירכיים בלבד**

4 כפות סירופ מייפל

2 כפות מיץ לימון

2 כפות סויה

4 שיני שום כתושות

2 לימונים קטנים חצויים

4 ראשי שום מפורקים לשיניים

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערית את המייפל, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש. מנגבים את העוף במגבת נייר. מורחים עליו מבחוץ ומבפנים את הרוטב שהתקבל ומשהים כך כשעה.

2. טובלים את חצאי הלימונים בשארית הרוטב ומניחים בצד.

3. מחממים את התנור לחום גבוה (200-230 עלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. **אני השתמשתי בתבנית פיירקס רגילה בלי נייר אפיה **

4. מניחים את העוף בתבנית וצולים כ 5 דקות, הופכים את העוף וצולים כ 5 דקות נוספות. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות) וצולים כ 20 דקות. מוסיפים את הלימונים ושיני השום למגש האפיה. מערבבים קצת וממשיכים לצלות כ 30 דקות נוספות. מדי פעם אוספים את הרוטב שנוצר בתבנית ויוצקים על העוף. סוחטים את הלימונים הצלויים על העוף ומגישים מיד.

מקור המתכון:

קלי מגר, לאשה



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוף >> עוף במייפל ושום