מתכונים להכנת קובה

   ירקות כבושים בסגנון כורדי
ירקות כבושים בסגנון כורדי המרכיבים: 2 גזרים שטופים קלופים ופרוסים לרצועות או עיגולים 1/2 כרוב פרוס 3 פלפלים (אדום, צהוב, ירוק) פרוסים לרצועות פרחי כרובית 3-4 עלי דפנה פלפל אנגלי 4 כוסות מים 2 כוסות חומץ 1/2 1 כפות מלח 1 כף גדושה בהרת לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים) אופן ההכנה: מרתיחים את המים, החומץ והמלח. מוסיפים את הבהרת ויתר התבלינים ומערבבים. מוסיפים את גזר והפלפל ואחרי רתיחה קצרה מוסיפים את הכרוב והכרובית. מערבבים את כל הירקות ומבשלים למשך 2 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר. אח...
לכתבה המלאה »
   עלי גפן ממולאים באורז
עלי גפן ממולאים באורז המרכיבים: 60 עלי גפן טריים או משומרים למילוי: 2 כוסות אורז עגול שטוף 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 כוס שמיר קצוץ דק בצל גדול קצוץ דק 1/4 כוס שמן עגבניה אדומה חתוכה לקוביות קטנות או כף רסק עגבניות מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה לרוטב: חצי כוס מיץ לימון 1/4 כוס שמן כפית מלח פלפל רצועות סלרי, בצל ופלפל אדום אופן ההכנה: אם משתמשים בעלי גפן משומרים יש להשרותם חצי שעה במים חמים להוצאת המליחות. אם משתמשים בעלי גפן טריים יש לשטוף אותם ולחלוט 2 דקות במים רותחים. מרפדים סיר...
לכתבה המלאה »
   קציצות עוף בבמיה ועגבניות
קציצות עוף בבמיה ועגבניות המרכיבים: לקציציות: 1/2 קילו בשר עוף טחון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה בצל קצוץ דק מלח פלפל שחור שמן בהתאם גודל המחבת לרוטב: בצל גדול קצוץ גס שקית במיה קפואה (בעונה במיה טרייה) 4 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות מלח פפריקה מתוקה 1 כוס מים אופציה: ניתן להוסיף כף רסק עגבניות בשביל הצבע אופן ההכנה: הקציצות: לשים את כל החומרים בתוך קערה ומניחים לחצי שעה לנוח. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן לא עמוק (מחצית גובה הקציצה). מוצאים את הקציצות אחרי שהם מלבינות. הרוטב: מטגני...
לכתבה המלאה »
   מרק זעתר
מרק זעתר המרכיבים (ל-6 מנות) 8 כוסות ציר עוף מרוכז 1 כוס עלי זעתר טריים מלח פלפל שחור אופן ההכנה: מביאים לרתיחה את ציר העוף עם עלי הזעתר ומוסיפים מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הקובות מהמתכון הקודם בעדינות לתוך הסיר. מביאים את המרק לרתיחה קלה, מערבבים ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות נוספות. אפשר לשפר את התיבול.
לכתבה המלאה »
   מרק קובה אדומה
מרק קובה אדומה המרכיבים (ל-6 מנות) למילוי: 500 גרם בשר בקר טחון גס או חתוך דק 2 בצלים קצוצים דק 1/2 כוס שמן 1 כוס פטרוזיליה קצוצה פלפל שחור מלח פפריקה מתוקה לבצק: 2 וחצי כוסות סולת 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח למרק: 1/4 כוס שמן 8 כוסות מים מיץ מלימון גדול 4 כפות גדושות רסק עגבניות מלח 2-3 ענפי סלרי חתוכים לרצועות 2-3 ענפי מנגולד חתוכים לרצועות בטטה גדולה חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 2 ס"מ אופן ההכנה: המילוי: מאדים את הבשר על להבה קטנה עד שהבשר מתרכך ומאבד נוזלים. מטגנים את הבצל ומוסיפים א...
לכתבה המלאה »
עמוד 1 מתוך 2 1 2 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 1page 2page 3page 4page 5