קציצות עוף בבמיה ועגבניות

שלח לחבר digg delicious facebook


קציצות עוף בבמיה ועגבניות

המרכיבים:

 

לקציציות:

1/2 קילו בשר עוף טחון

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

שמן בהתאם גודל המחבת

לרוטב:

בצל גדול קצוץ גס

שקית במיה קפואה (בעונה במיה טרייה)

4 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות

מלח

פפריקה מתוקה

1 כוס מים

אופציה: ניתן להוסיף כף רסק עגבניות בשביל הצבע

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: לשים את כל החומרים בתוך קערה ומניחים לחצי שעה לנוח.
  2. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן לא עמוק (מחצית גובה הקציצה).
  3. מוצאים את הקציצות אחרי שהם מלבינות.
  4. הרוטב: מטגנים בסיר שטוח את הבצל עד שהוא מזהיב.
  5. מוסיפים את העגבניות, המלח והפפריקה מתוקה וממשיכים לטגן מספר דקות עד שהעגבניות רכות.
  6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  7. מפשירים ושוטפים את הבמיה ומוסיפים לסיר.
  8. אחרי רתיחה קצרה מוספים את הקציצות, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
  9.  מבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים להכנת קובה >> קציצות עוף בבמיה ועגבניות