מרק קובה אדומה



מרק קובה אדומה

המרכיבים (ל-6 מנות)

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון גס או חתוך דק

2 בצלים קצוצים דק

1/2 כוס שמן

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור

מלח

פפריקה מתוקה

לבצק:

2 וחצי כוסות סולת

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

למרק:

1/4 כוס שמן

8 כוסות מים

מיץ מלימון גדול

4 כפות גדושות רסק עגבניות

מלח

2-3 ענפי סלרי חתוכים לרצועות

2-3 ענפי מנגולד חתוכים לרצועות

בטטה גדולה חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 2 ס"מ

 

אופן ההכנה:
  1. המילוי: מאדים את הבשר על להבה קטנה עד שהבשר מתרכך ומאבד נוזלים.
  2. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר שהתרכך וממשיכים לטגן כ 2 דקות תוך הוספת פלפל שחור, פפריקה מתוקה מלח ופטרוזיליה.
  3. מורידים מהאש ומצננים (התערובת צריכה להצטנן לחלוטין).
  4. המרק:  מטגנים בסיר את רסק העגבניות ברבע כוס שמן מוספים 8 כוסות מים, גבעולי סלרי ומנגולד ומביאים לרתיחה.
  5.  מוסיפים את הבטטה ומבשלים עד שהירקות מתרככים (המרק צריך להשאר על האש עד שמכניסים אליו את הקובות).
  6. הקובה:  לשים את הסולת, המלח והמים לעיסה רכה.
  7. יוצרים 30 כדורים ומניחים על מגש.
  8. יוצרים בתוך כל כדור גומה עם אצבע רטובה במים לצורת קן ציפורים.
  9. ממלאים במילוי תוך כדי דחיסה וסוגרים היטב. מהדקים לכדור ומניחים על המגש.
  10. כשכל הכדורים מלאים במילוי מוסיפים אותם בעדינות אחד אחד למרק, כדי לא לקרר את הנוזל וכדי שלא יתפרקו.
  11. מביאים את המרק לרתיחה קלה, מערבבים ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות נוספות.
  12. ניתן לשפר התיבול על פי הצורך ולהוסיף מיץ לימון.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪