מתכוני פורים

   אוזני המן עדתיות
אוזני המן עדתיות ,בהתאם למנהג לקצוץ אוזני פושעים, מסביר המדרש .כי אכן כך נעשה להמן, וזו הסיבה שפני המן חפו אוזניו של המן בודאי נשרפות שם בגיהינום כאשר הרשע שומע איך הן נצלות כל שנה באופן סמלי .בכל בית יהודי בכל העולם מתכון זה הוא המתכון היסודי בשינוי הבדלים .זקים ושמות אחרים במספר ארצות שונות שתי ביצים מים פושרים שתי כוסות קמח אבקת סוכר כפית אבקת אפיה שמן לטיגון קורט סולת ערבב יחד את הביצים עם הקמח, אבקת אפיה, מלח ומים פושרים ולוש בצק שאפ...
לכתבה המלאה »
   בובות מלכת אסתר
בובות מלכת אסתר הילדות הקטנות בישראל אוהבות בפורים להתחפש יותר למלכת אסתר מאשר למשהו אחר. השנה נהינתי לראות ילדה ערבייה שעזרה לאחיה לרעות את הצאן כשהיא עודה כתר ושאר עדיים ושמלה לבנה ארוכה - כדי להיות מלכת אסתר .בפורים ,הילדים מלקקים את הסוכר שמצפה את העוגיות, בצורתה של מלכת אסתר (.כי הם אוהבים את המלכה (וגם את הממתק הכן 250 גרם חמאה חצי כוס סוכר חצי כפית סודה לשתיה שתיים וחצי כוסות קמח חצי כפית שנף קורט מלח כפית מיץ לימון ביצה קליפה ממח...
לכתבה המלאה »
   "קישאליש " משמרים
"קישאליש " משמרים משלוח מנות" הוא המנהג - או המסורת " הנעימה של שליחת ממתקים ושאר ממתקים .ושאר מטעמים לקרובים ולידידים בפורים כל שנה שלחו לנו חברינו, צבי ויואפי אבנון, מטעם זה ועד ממשלת ישראל שמה קץ לדבר כששלחה את משפ' אבנון כשגרירים מחצר מלכות למשנהו. כל פורים אני חשה מחדש תערומת על הממשלה .שמנעה ממני את ה "קישאליש" של יואפי שתי כוסות קמח חצי כפית סודה לשתיה שלושים גרם שמרים קורט מלח חצי כוס חלב פושר חצי כוס סוכר קורט קינמון חצי מרגרינה נמסה ...
לכתבה המלאה »
   "ממתק לפורים - מסטשיוני" או אסכרבניה
"ממתק לפורים - מסטשיוני" או אסכרבניה עולים יוצאי איטליה מכינים "מסטשיוני". עולים יוצאי יון מכינים אותו ,מתכון פרט לכך שהם שוטחים ת התערובת וחותכים אותה בצורת עט וקסת .ואז קוראים לפת מרדכי זו בשם "אסכרבניה" לזכר מרדכי שהיה סופר ומלומד שתיים וחצי כוסות סוכר שלוש כוסות שקדים חלוטים וטחונים כף קקאו כפית קינמון חלמון ביצה סוכריות צבעוניות לעוגות מיץ מרבע לימון שש כפות סוכר לזיגוג חלבון ביצה נוסף כפית ברנדי הוסף חלבון ביצה וסוכר לשקדים הטחונים ובשל על אש ...
לכתבה המלאה »
   פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס)
פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס) עימנואל הרומי, חברו של דנטה, כתב שבבתים רבים בעיר האפיפיורית המטעמים אשר אכלו בפורים כללו גם את פת מרדכי. גם קלונימוס כתב כך במאה ה- 14 ובין היתר הוסיף שהבשר היה פשוט מדי ועממי מכדי .לאוכלו בפורים. המזון ביון היה דומה מאד בכל בתי היהודים באותה תקופה 2 כוסות מרגרינה 2 כוסות אבקת סוכר 4 כוסות שקדים טחונים 4 כוסות קמח 2 כפות מיץ לימון 2 כפות מים בחש את המרגרינה עם הסוכר. הוסף את השקדים המעורבים והקמח ועבד היטב עם המרגרינה הוסף מיץ...
לכתבה המלאה »
עמוד 4 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 4page 5page 6page 7page 8