מתכוני פורים

   סובייצקי- מוס פרג
סובייצקי- מוס פרג מצרכים לעלי פרג דחוסים: 250 גר` פרג 9 חלמונים 9 חלבונים 90 גר` סוכר 90 גר` דבש קליפת תפוז מגוררת כפית תמצית שקדים כפית תמצית וניל 1 כף קמח מצרכים למוס מחלב הפרג: 250 גרם חלב בו הושרה הפרג 6 חלמונים 280 גר` שמנת מתוקה מוקצפת וודקה מסוג "ז`ובובקה" לפי הטעם 8 עלי ג`לטין 6 חלמונים 150 גר` סוכר להגשה: שוקולד מומס עלי נענע מניחים את הפרג בקערה ומוזגים לתוכה חלב רותח. מצננים ומסננים את החלב מהפרג. את החלב שומרים להמשך המתכון ואת הפרג...
לכתבה המלאה »
   סהרוני פרג
סהרוני פרג 2 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה 125 גר´ חמאה 1/2 כוס גבינת צ´דר מגוררת 2 כפות אבקת מרק בצל 1 ביצה טרופה 1/2 כוס מים או חלב ביצה טרופה נוספת, פרג לפיזור מנפים קמח ואבקת אפיה, מוסיפים חמאה ומפוררים יחד. מוסיפים את כל שאר החומרים. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 5 מ´מ. חותכים לסהרונים או לכל צורה אחרת. מניחים בתבנית משומנת. משאירים רווחים להתפשטות. מברישים בביצה טרופה וזורים פרג. אופים ב- 200 מעלות ל- 10 דק" לצבע חום-זהוב. מקררים בתבנית 2-3 דק". מע...
לכתבה המלאה »
   מאפינס תפוחי עץ ופרג
מאפינס תפוחי עץ ופרג 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה 2 כפות שמנת חמוצה 1 כוס אגוזים קצוצים 1 כוס צימוקים קצוצים 3 ביצים 2 כוסות תפוחים מגורדים על פומפיה בינונית 1 כוס שמן 2 כוסות קמח 1 כוס פרג טחון 1 1/2 כוסות סוכר 1 כפית קינמון קורט מלח מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים, מאחדים את שני התערובות, לתערובת אחידה. לא לערבב יתר על המידה. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ואופים כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמ...
לכתבה המלאה »
   עוגת פרג, דבש ויוגורט
עוגת פרג, דבש ויוגורט 150 גרם גרגירי פרג טרי טחונים (כ-1.5 כוסות) 1/3 כוס דבש קליפת תפוז מגוררת 1 ו-2/3 כוסות קמח כפית מחוקה סודה לשתייה כפית מלח 225 גרם חמאה 1 ו-2/3 כוסות סוכר 4 ביצים 2 חלבונים גביע יוגורט 1 כפית תמצית וניל אבקת סוכר 1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. מורחים בחמאה תבנית עגולה גבוהה עם חור באמצע. מפזרים סוכר ומנערים. 2. מערבבים בקערה את הפרג עם הדבש וקליפת התפוז המגוררת עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה ושמים בצד. 3. בקערה נפרדת מערבבים את...
לכתבה המלאה »
   מעמול - עוגיות במלית תמרים
מעמול - עוגיות במלית תמרים למלית : 250 גר' מחית תמרים 1/2 כפית קינמון 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמן 50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס לבחור אחד מסוגי הבצק אבקת סוכר בצק 1: 500 גר' קמח 200 גר' מרגרינה 100 גר' מרגרינה גולדבנד 5 - 4 כפות מים בצק 2: 1/2 קג' סולת 1 כוס קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1 כף סוכר גדושה 2/3 כוס שמן 125 גר' מרגרינה רכה 1 כוס מים רותחים לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים. להוסיף את המים ולהשהות כ- 10דקות. ללוש לבצק אחיד ולרדד על משטח מקומח מעט לעלה בעובי ...
לכתבה המלאה »
עמוד 3 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 3page 4page 5page 6page 7