מתכונים לפסח

   פשטידת כבד
פשטידת כבד המצרכים 300 גרם כבד 6 מצות 3 ביצים 1 בצל גדול ½ כוס שומן עוף מלח, פלפל שחור – לפי הטעם. אופן ההכנה להשרות את המצות. לסחוט היטב לאחר ההשרייה ולפורר. לערבב 2 ביצים ומעט מלח ופלפל. להוסיף שומן עוף. לשמן תבנית אפיה ולרפד אותה במחצית תערובת המצות. לטגן או לבשל את הכבד. לטגן את הבצל בשומן העוף. לטחון את הכבד עם הבצל. להוסיף 1 ביצה לתערובת זו ולתבל במלח ופלפל. לשפוך התערובת מעל המצות ולכסות במחצית השניה של המצות. לצקת מעל המצות מומן עוף ביד נדיבה. ...
לכתבה המלאה »
   גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) - 4 יחידות
גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) - 4 יחידות המצרכים 4 מצות שמן לטיגון למילוי 2 ביצים ½ ק"ג גבינה לבנה רכה מלח, פלפל שחור – לפי הטעם 1 כף פטרוסלינון קצוץ לציפוי 2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה) אופן ההכנה הרטיבי את המצות בזרם מים מהברז, עטפי במגבת והשהי עד שתתרככנה ותהיינה גמישות. לערבב את חומרי המילוי. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים. הערה: אפשר להכין גלילי מ...
לכתבה המלאה »
   בצקניות מקמח מצה
בצקניות מקמח מצה המצרכים 2 ביצים ½ כוס קמח מצה 1/3 כפית מלח אופן ההכנה הפרידי חלבונים מהחלמונים. הקציפי החלבונים לקציפה מוצקה. ערבבי עם החלמונים. ערבבי את קמח המצה עם המלח וערבבי בזהירות עם קציפת הביצים. השהי למשך חמש דקות. צקי כף אחר כף מן התערובת למים רותחים עם מלח. כסי את הסיר ובשלי כ- 45 דקות.
לכתבה המלאה »
   דגים מבקלה
דגים מבקלה המצרכים: 5-6 דגים, הרוטב: 2 פלפלים אדומים גדולים מתוקים, 2 פלפלים ירוקים גדולים מתוקים, 4 עלי כרפס עם הגבעול (אמריקאי) ¼ חב' כוסברה ראש שום מקולף 3 עגבניות גדולות (אם רוצים 2 פלפלים חריפים) אופן ההכנה: לנקות את הדגים לתבל במלח, להוסיף לימון ¼ כוס ולכסות במים להשרות כשעתיים. לאחר מכן לשטוף היטב ואם יש צורך במלח להוסיף לפי הטעם. לנגב את הדג ולטגן חצי טיגון ולשים בקערה. להכנת הרוטב: לטחון את כל הירקות במג'מיקס לא דק מדי. לשפוך לסיר שטוח להוסיף את השמן של הדגים המ...
לכתבה המלאה »
   ארטישוק ממולה בירקות
מצרכים: 1 קופסת ארטישוק, 2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות, 1 קופסת פטריות חתוכות, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור (לפי הטעם, מלח, 1 כף מרק עוף, פירורי מצה, ביצה, כורכום, אופן ההכנה: במחבת לטגן את טבעות הבצל, להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, פלפל שחור, מלח, כף מרק עוף. לאחר שזה מתקרר מעט להוסיף ביצה, למלא את הארטישוק. לטבול בפירורי מצה, ביצה, ולטגן קל. לאחר מכן לסדר אותם בסיר עם בצל מטוגן קצת מים, מרק עוץ, כורכום. לתת להתאדות.
לכתבה המלאה »
עמוד 7 מתוך 16 התחלה עמוד קודם 5 6 7 8 9 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 7page 8page 9page 10page 11