סוגי החמין

   חמין גריסים
המצרכים 2 כוסות מלאות גריסים תפוחי אדמה בינוניים, שניים לכל סועד בערך ביצים, אחת לכל סועד נתחי עוף כמספר הסועדים, או לחילופין, בערך קילו בשר לחמין, ולא נורא אם יהיה קצת שמן מלח, פלפל, כורכום או חוואייג' בצל אחד גדול פרוס לטבעות שמן לטיגון 1-2 תמר מגהול (התמרים הגדולים והבשרניים) אופן ההכנה רוחצים את הגריסים מחממים שמן בסיר רחב מטגנים בו עד להזהבה את נתחי העוף, או עד להשחמה את נתחי הבשר לקראת סוף הטיגון מוסיפים את טבעות הבצל וממשיכים לטגן עד שגם הבצל יוזהב קולפים את תפוחי האדמה ומוס...
לכתבה המלאה »
   תבית - חמין עיראק
תבית - חמין עיראק המצרכים 1 עוף טרי שלם 2 בצלים גדולים חתוכים גס 5 כפות שמן מלח, פלפל, ומי שמשתמש באבקת מרק יכול להוסיף כף אחת. מי שלא, שימליח קצת יותר עם מלח. קופסת רסק עגבניות קטנה ביצים קשות כמספר הסועדים 2 כוסות אורז 2-3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות קצת חלקי עוף פנימיים עבור מילוי העוף. אם לא קיבלתם את חלקיו של העוף שקניתם, אז אפשר לקנות קצת קורקבנים בנפרד. 1 עגבניה גדולה קצוצה לקוביות כמו של סלט 1 כפית תבלין הנקרא בהראת לחמין ( יש בו ריכוז גדול יותר של קינמון ...
לכתבה המלאה »
   חמין חיטה
חמין חיטה המצרכים 2-3 כוסות של חיטה תפוחי אדמה קטנים, שניים לכל סועד בערך ביצים, אחת לכל סועד נתחי עוף כמספר הסועדים או קצת יותר מלח, פלפל, כורכום או חוואייג' שמן לטיגון מים תנור לחום של 150 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור. לפני שהולכים לישון מורידים את החום ל - 100-120 וזהו... מחכים לבוקר.. כשקמים, ישר רצים לבדוק את הסיר בתנור. םם יש על פני התבשיל עדיין מעט נוזלים שמנוניים - זה יופי. אם לא, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, ומחזירים לתנור.
לכתבה המלאה »
   חמין יאפראקֶס
חמין יאפראקֶס החמין הזה נקרא בעברית קלה גם 'חמין כוסא מחשי', ממש כמו במערכונים של הגשש.. המצרכים חצי ק"ג עד 750 גרם בשר בקר טחון 3 כוסות אורז, אפשר ארוך ואפשר עגול כמות של בערך 100 עלי גפן, חלוטים במים רותחים 1 עגבניה גדולה קצוצה כמו לסלט מלח, פלפל , חוואייג', אפשר קצת אבקת מרק עוף קמצוץ קטן ביותר של מלח לימון 15-20 קישואים צעירים וקטנים המתאימים למילוי 1 ק"ג בשר בקר, כתף או צלי, פרוסים לפרוסות 3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות ביצים קשות כמספר הסועדים, להרתיח ולהכי...
לכתבה המלאה »
   חמין פגזים
חמין פגזים המצרכים חצי קילו בשר בקר טחון רבע קילו חזה עוף טחון כוס וחצי אורז ארוך תפוחי אדמה כמספר הסועדים ביצים קשות כמספר הסועדים נתח קטן של בשר צלי, או בשר לחמין, או אפילו סטייק 1 גדול - משהו כמו 200 גרם, לא יותר. 50 גרם מרגרינה מלח, פלפל, כורכום קופסה קטנה של רסק עגבניות בצל אחד בינוני קצוץ דק 3 שיני שום ל את כל מרכיבי החמין, מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ קוצצים את שיני השום ומוסיפים אל הבצל המיטגן בסיר כשהבצל רק מזהיב מעט, מוסיפים מים, כדי שני שליש מגובה הסיר ...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 2 התחלה עמוד קודם 1 2
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6