תבית - חמין עיראק

שלח לחבר digg delicious facebook

תבית - חמין עיראק

המצרכים
1 עוף טרי שלם
2 בצלים גדולים חתוכים גס
5 כפות שמן
מלח, פלפל, ומי שמשתמש באבקת מרק יכול להוסיף כף אחת. מי שלא, שימליח קצת יותר עם מלח.
קופסת רסק עגבניות קטנה
ביצים קשות כמספר הסועדים
2 כוסות אורז
2-3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות
קצת חלקי עוף פנימיים עבור מילוי העוף. אם לא קיבלתם את חלקיו של העוף שקניתם, אז אפשר לקנות קצת קורקבנים בנפרד.
1 עגבניה גדולה קצוצה לקוביות כמו של סלט
1 כפית תבלין הנקרא בהראת לחמין ( יש בו ריכוז גדול יותר של קינמון וציפורן )
1 כפית הל טחון
1 תמר מג'הול גדול

הבטן, ומכניסים לתוכו את תערובת האורז וחלקי הפנים.
אוספים את שולי העור וסוגרים בקיסם אחד או שניים, שהמילוי לא יברח.
מניחים את העוף בסיר רחב עם קצת שמן, ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שיזהיב
מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים את העוף כחצי שעה.
מוציאים את העוף בזהירות לצלחת, מבלי שיתפרק, ושומרים את נוזלי הבישול שלו בקערה על יד.

רוחצים את הסיר ומטגנים בו בשמן את שני הבצלים הקצוצים גס עד שיצהיבו.
מוסיפים להם את קוביות העגבניה הקצוצה, ומאדים ביחד כמה דקות
מוסיפים את נתחי חזה העוף שהצלחנו להוריד ממנו. חותכים אותם לאורך לרצועות בעובי אצבע.
ממשיכים בטיגון/ערבוב כמה דקות עד שנתחוני העוף משנים את צבעם.
מוסיפים את רסק העגבניות שנותר בקופסה
מוסיפים מלח, פלפל, בהראת והל ומערבבים היטב
מוסיפים את האורז ואת התמר
משתמשים בנוזל שבו בישלנו את העוף. מודדים 3.5 כוסות בדיוק. אם אין מספיק, מוסיפים מי ברז. אם יש יותר - שופכים. לא להתפתות להשתמש ביותר מ - 3.5 כוסות נוזל
מבשלים את האורז בתוך הרוטב הזה כרבע שעה, על להבה בינונית עד גבוהה.
רוב המים אמורים להספג בשלב זה באורז, והוא אמור להתבשל מין 'חצי בישול' כזה

עכשיו נפנים למלאכת הרכבת החמין.
בסיר גדול ורחב שתחתיתו משומנת קלות, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
ממליחים ומפלפלים אותן קלות
מעליהן מניחים בזהירות את העוף השלם
מסביב לעוף מסדרים את כל תכולת סיר האורז שבישלנו, כולל מעט הנוזלים שטרם נספגו בו
מכסים את פני התבשיל בשקית קוקי שגוזרים לה 2 צלעות כדי שתיפתח ליריעה רחבה
דוחפים את שולי הקוקי עם סכין למרווח שבין דופן הסיר לאורז, כדי שתהיה לאורז מעטפת מגן.
מחממים תנור ל - 150 מעלות, ומכניסים אליו את הסיר.
כעבור כשעה בערך, מנמיכים את החום ל -100 ומשאירים כך כך הלילה.

לביצים אין מקום בסיר הזה. מניחים אותן בסיר קטן עם מים ומעט מלח, מרתיחים כחמש דקות, ומכניסים לתנור, על הסיר הגדול של החמין. בבוקר הן תהיינה חומות וריחניות כאילו בושלו בתוך החמין.

כשקמים בשבת בבוקר, דבר ראשון רצים לבדוק את הסיר שבתנור: מסירים קצת את יריעת הקוקי, ורואים האם האורז יבש ומצומק כמו שדה מוכה בצורת, או שהוא מבושל ותפוח ומדיף ניחוח נהדר. אני מקווה לטובתכם שמה שתגלו זו האפשרות השניה..
אם הוא יבש - עדיין ניתן להציל על ידי תוספת של כחצי כוס מים רותחים ששופכים מסביב לתבשיל.
אם הוא רטוב מדי, תתנחמו בעוף ובתפוחי האדמה ובביצים הקשות, ובשבוע הבא תשימו פחות מים..
'צטערת... גם לי הלכו כמה וכמה שקי אורז עד שהצלחתי לקלוע בול..
הכמויות במתכון מדוייקות, אבל יש הרבה משתנים שמשפיעים על התמונה הכללית: חום ועוצמת התנור שלכם, כוס המידה בה אתם משתמשים, גודל העוף וכמות הנוזלים והשומן שהוא מגיר, סוג האורז וכושר הספיגה שלו, השעה בה הכנסתם את החמין לתנור...





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> סוגי החמין >> תבית - חמין עיראק