מתכוני עוגות לפסח

   עוגת "חבל על הזמן" של סבתא נאוה
החומרים: 7 ביצים מופרדות 1 ו--3/4 כוס סוכר 1 ו--3/4 כוס קמח תפוחי אדמה 2 כפות שמן 2 כפות אבקת אפייה אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה. בקערה נפרדת טורפים במזלג 7 חלמונים + שמן +אבקת אפיה. מאחדים את התערובות בזהירות שהקצף לא ייפול. מוסיפים בהדרגה את הקמח ושופכים לתבנית משומנת. אופים בחום בינוני כ- 45 דקות.
לכתבה המלאה »
   עוגת טורט קלאסית
החומרים: 6 ביצים מופרדות 4 כפות קמח תפו"א 4 כפות קמח מצה 1 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפיה 1 שקית וניל ¼ כוס שמן אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים. מוסיפים בתנועות עטיפה את קצף החלבונים לעיסה. שופכים לתבנית משומנת ואופים כ-45 בחום בינוני. *ניתן לשדרג בעזרת שוקולד צ'יפס, אגוזים, שבבי שקדים
לכתבה המלאה »
   עוגת שוקולד לפסח
150 גרם שוקולד מריר ½ כוס סוכר 2 כפות יין 150 גרם מרגרינה 6 חלמונים ¼ כוס קמח תפוח אדמה מעורב עם כפית גדושה אבקת אפיה 6 חלבונים ½ כוס סוכר את השוקולד מריר, ½ כוס סוכר, והיין – להכניס לסיר בישול קטן ולהכניס בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים ולהמיס על אשר קטנה. להוסיף מרגרינה לשוקולד המומס ולהמיס, לבחוש היטב עד שמתקבל קרם חלק. להוריד מהאש ולצנן מעט. חלמונים – לבחוש היטב ולהוסיף לקרם בזרם דק תוך כדי בחישה. להוסיף לקרם שבקערה את ¼ כוס תפוחי ה...
לכתבה המלאה »
   עוגת שוקולד עם אגוזים נהדרת לפסח
150 גרם שוקולד מריר 150 גרם חמאה 150 גרם סוכר 6 ביצים מופרדות 150 גרם אגוזים טחונים 1 כף קמח מצה 1. מחממים תנור לחום בינוני, ממיסים את השוקולד, במיקרוגל או בסיר כפול 2. שמים במערבל את החמאה והסוכר, וטורפים לתערובת קלילה וקציפתית. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, וטורפים היטב אחרי כל פעם 3. טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים וקמח המצה 4. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת החמאה. 5. יוצקים בעדינות לתבנית ואופים כ 45 דקות.
לכתבה המלאה »
   עוגת מוס שוקולד
200 גרם שוקולד חלב כ- 50 גרם חמאה מומסת 7 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 1 כפית וניל 1/8 כפית מיץ לימון חממו תנור ל 150 מעלות. המיסו את השוקולד במיקרוגל למשך 2 דקות על תוכנית הפשרה. הקציפו חלמונים ו-3/4 כוס סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. בהדרגה הוסיפו את השוקולד, חמאה ווניל. הקציפו את החלבונים, עם מיץ הלימון עד לקבלת קצף קשה. הוסיפו את הסוכר בהדרגתיות תוך כדי הקצפה. קפלו את הקצף לתוך השוקולד. שפכו 3/4 מהתערובת לתבנית עגולה קפיצית. את שארית התערובת כסו וקררו. אפו את העוגה כ 35 דקות. קררו לחלו...
לכתבה המלאה »
עמוד 4 מתוך 5 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 5 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 4page 5page 6page 7page 8