סוגי סלטים

   סלט אבוקדו ודג פילה
החומרים: 250 גרם פילה דג מבושל, 2 אבוקדו,4/1 - כוס יין יבש (חמוץ), מיץ מלימון אחד, 1 מלפפון כבוש,100 גרם גבינה רכה, כוס מיונית, מלח ופלפל שחור, 2 כפות אגוזים קצוצים גס, עלי חסה, בצל ירוק קצוץ. אופן ההכנה: סנני את הדג וצקי עליו את היין. השהי למשך שעה. קלפי את האבוקדו, הרחיקי את הגלעינים וחתכי לקוביות, צקי עליהן מיץ לימון, קצצי את המלפפון הכבוש, העבירי את הגבינה דרך מסננת רשת. סנני את הדג ושמרי על התחמיץ, ערבבי את הגבינה עם המיונית ומעט מתחמיץ הדג, הרוטב צריך להיות סמיך למדי, תבלי במלח ופלפל....
לכתבה המלאה »
   סלט נוסח ניצה
החומרים: 200 גרם טונה בשמן,1 כרובית קטנה, 1 חסה, 2 עגבניות, צנוניות אחדות,250 גרם שעועית צהובה,1 פלפל ירוק, 2 תפוחי אדמה, 100 גרם זיתים שחורים, קופסה קטנה אפונה משומרת. לרוטב: 9 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ, מלח ופלפל, בצל ירוק, פטרוזיליה קצוצה,2 כפיות חרדל מוכן. אופן ההכנה: בשלי במי מלח רותחים ובנפרד את הכרובית, השעועית ותפוחי האדמה בקליפתם. הכיני רוטב סלט מתובל היטב: ערבבי את החרדל עם החומץ, הוסיפי את שמן הזית תוך בחישה ותבלי במלח ופלפל, הוסיפי לרוטב בצל ופטרוזיליה קצוצה. רפדי קערת סלט בשכב...
לכתבה המלאה »
   סלט מכרובית מבושלת
החומרים: 1 כרובית (כ- 3/4 ק"ג), 3 עגבניות פרוסות,3 ביצים שלוקות, 6 פרוסות נקניק מורטדלה,1 כוס מיונית,1 כף שמיר קצוץ,1 מלפפון כבוש קצוץ, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם,1 בצל ירוק קצוץ. אופן ההכנה: בשלי את הכרובית במי מלח רותחים עד שתתרכך אך לא תתפורר, סנני והפרידי לפרחים קטנים, ערכי את פרחי הכרובית במרכזה של קערת סלט, ערכי את פרוסות העגבניות סביב הכרובית. גרדי שתי ביצים שלוקות במגרדת מעל הכרובית. את הביצה השלישית גרדי במגרדת, או העבירי דרך מסננת רשת והוסיפי למיונית. הוסיפי למיונית את המלפפון ...
לכתבה המלאה »
   ביצים קשות ברוטב קארי
החומרים: 2 כפיות שמן, 2 כפיות אבקת קארי, כוס מיץ עגבניות,1 כוס מיונית,12 עלי חסה מנוקים,6 ביצים קשות,12 עלי פטרוזיליה. אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את אבקת הקארי ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה כ2- דקות. מוסיפים את מיץ העגבניות ומבשלים על אש בינונית כ5- דקות או עד שנשארת רק מחצית מנפח המיץ, מניחים להתקרר. מערבבים את תערובת מיץ העגבניות עם המיונית, טועמים כדי לתקן את התיבול ומוסיפים עוד אבקת קארי אם יש צורך. את הרוטב אפשר להכין יום מראש ולשמור בכלי סגור במקרר. עורכים את עלי החס...
לכתבה המלאה »
   סלסילות פילו ממולאות בחזה אווז בסגנון סיני
סלסילות פילו ממולאות בחזה אווז בסגנון סיני אפשר למלא את הקלתיות האפויות במגוון מילויים, כגון גבינת שמנת וסלמון, סלט פירות עם גבינות, גנאש שוקולד ופירות ועוד. במתכון הזה יש לחמם את פרוסות חזה האווז ממש לפני ההגשה. מתכון של רות אוליבר מ"על השולחן. חומרים: לקלתיות: 9 עלי פילו 100 גרם חמאה מומסת למלית: 50 גרם חמאה 3 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לעיגולים 300 גרם פטריות שמפיניון קטנטנות 6-5 פטריות שיטקה חתוכות 300 גרם פטריות פורטבלה חתוכות לרצועות 1 חזה אווז מעושן שלם, פרוס לפרוסו...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 3 התחלה עמוד קודם 1 2 3 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6