מתכונים שונים

   כימקים
כימקים הכנות 4 תפו"א לחתוך לקוביות קטנות 6 עגבניות לחתוך לקוביות בצל אחד ושיני שום לקצוץ קציצות בשר 300/300g בשר טחון עוף / בשר טחון בקר בצל קצוץ קטן 1-2 שיני שום קצוצים חצי כפית פלפל רבע כפית כמון חצי כפית כורכום כפית פפריקה מתוקה כף מרק עוף יש לערבב את כל התערובת היטב סיר הכנת קציצות (שטוח רחב) בצל אחד ושיני שום שקוצצו מראש 4 כפות שמן ברגע שהבצל זהוב יש להכניס את הקציצות ולהפוך צד לאחר שצד אחד מוכן סיר הכנת כימקים (שטוח רחב) תפו"א + עגבניות חצי כפית פלפל ר...
לכתבה המלאה »
   פַתוּת חלב
פַתוּת חלב - מאכל תימני * טעים מאוד וקל הכנה, עוזר לסיים את שאריות המצות מפסח. להרתיח חלב בסיר, להוסיף סוכר לפי הטעם, קורט מלח ו- 20 גרם חמאה / מרגרינה. לשבור מצות פנימה ולבחוש מדי פעם עד שיספג החלב ויתרככו. להסיר מהאש ולזלול...
לכתבה המלאה »
   אורז עם תירס
מתכון מדהים של אורז עם תירס, ממני מירי רימר מטגנים כ 8 שיני שום,מוסיפים כוס אורז ומטגנים יחד. יוצקים לקערה ומוסיפים קופסת תירס עם המים ועוד כוס מים. מוסיפים רסק עגבניות, כף מרק עוף, מלח,פלפל. מכניסים לתבנית ואופים כ30 דקות בחום בינוני. בתאבון
לכתבה המלאה »
   קניידעלך
קניידעלך 2 כוסות קמח מצה 2 כוסות מים רותחים 3 ביצים 1/2 כוס שמן מלח, פלפל לערבב הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה לעשות עיגולים קטנים ולהכניס לסיר עם מים רותחים לחכות עד שהקניידעלך יעלו למעלה ויצופו, ולתת להם להתבשל עוד 6 דקות נוספות. בתיאבון
לכתבה המלאה »
   סמבוסק חומוס – עירקי
סמבוסק חומוס – עירקי סבתא רחל החומרים לבצק: 3 כוסות קמח רגיל 1 אבקת אפיה 4-5 כפות שמן קצת מלח אופן ההכנה: ללוש את כל החומרים יחד עם מים (לא משנה – איזה מים). מילוי החומוס: 1 כוס חומוס להשרות את החומוס עם מים בלילה עד למחרת. בבוקר לבשל את החומוס ולטחון אותו, לטגן הרבה בצל, (בצלים גדולים לחתוך אותם דק ולטגן). עד שיהיה שחום (הבצל) ולהעביר אותו עם החומוס ועם קצת מרק עוף ועם כמון, פלפל לפי הטעם ולחלק את הבצק, ולפתוח ולמלות , ולהדק את הבצק אחרי המילוי עם מזלג...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 4 התחלה עמוד קודם 1 2 3 4 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6