מתכוני בשר לקראת יום העצמאות

   קבב טלה
קבב טלה של דוחול החומרים: 1 ק"ג בשר טלה 1 בצל שלם ½ צרור פטרוזיליה 35 גרם פלפל שחור גרוס 35 גרם מלח מעט בהרט לבנוני לפי הטעם 100 גרם צנוברים קלויים אופן ההכנה: קוצצים או טוחנים את הבשר, קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה. לשים הכל יחד עד ליצירת עיסה. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים. יוצרים כדורים ומשפדים על שיפוד ברזל רחב. אחרי כל כדור משפדים לסירוגין ¼ בצל ו-¼ עגבנייה. צולים את השיפודים על רשת גריל או גריל פתוח או פשוט אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות ...
לכתבה המלאה »
   קבב יווני
קבב יווני חומרים: חצי כפית כמון. כפית מיורן יבש ומפורר. שתי כפיות פטרוזיליה קצוצה. שתי כפיות נענע טרייה. שתי פרוסות עבור של לחם לבן ולא טרי. שתי שניני שום כתושות. שתי ביצים קטנים. קילוגרם בשר טחון המורכב מבקר וכבש. מלח ופלפל. אופן הכנה מכניסים את הבשר הטחון לתוך קערה. שורים את הלחם במים ושוחטים היטב. מוסיפים את הלחם לקערת הבשר הטחון ובנוסף מוסיפים את כל יתר החומרים לקערה ומערבבים אותם היטב עם הידיים. באמצעות ידיים לחות צרים 20 עד 25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי...
לכתבה המלאה »
   קבב מזרחי
קבב מזרחי 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי 100 גרם שומן כבש טחון 3 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד 1/2 חבילת פטרוזיליה שטופה היטב וקצוצה דק מאוד 1/4 חבילת כוסברה שטופה היטב וקצוצה דק מאוד 1 כפית שטוחה מלח 1 כפית שטוחה פלפל שחור 2 כפיות שום כתוש 1/2 כפית כמון ללוש בידיים את כל החומרים יחד [ימנע את פרוק הקבב בזמן הצלייה] להרטיב את כפות הידיים במעט מים וליצור קבבים מאורכים . לשפד על שיפודים . לחמם היטב את רשת המנגל וכשהגחלים האפירו ואין להבות אש להניח את הקבבים על רשת המנגל, לה...
לכתבה המלאה »
   קבב פשוט
קבב פשוט חומרים: 600 גר` שפונדרה ו-600 גר` צוואר, טחונים ומעורבבים 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 כפית שטוחה מלח 1 כפית סודה לשתייה מומסת בשליש כוס מים פושרים אופן ההכנה מטגנים את הבצל במעט שמן, מקררים ושומרים את השמן. מערבבים את היטב את כל החומרים, יוצרים קציצות ומניחים במקרר למשך הלילה במקרר. למחרת צולים על הגריל .
לכתבה המלאה »
   קבב בקר
קבב בקר מאת חנוך בר שלום חומרים: 600 גרם פלדה בקר 400 גרם קשתית בקר (שפונדרה) 4 שיני שום כתושות 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח 2 כפיות אבקת סודה מהולה בחצי כוס מים פושרים הכנה: טוחנים את הבשרים ומערבבים פנימה את כל המרכיבים למעט הסודה המהולה. מוסיפים את הסודה תוך ערבוב, עוטפים ומאחסנים במקרר למשך הלילה. צרים מהבשר כ - 25 גלילים צרים וארוכים, מניחים על הגריל וצולים 3-4 דקות מכל צד.
לכתבה המלאה »
עמוד 6 מתוך 8 התחלה עמוד קודם 4 5 6 7 8 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 6page 7page 8page 9page 10