סוגי סלטים

   סלט ירקות קלויים ואווז מעושן
סלט ירקות קלויים ואווז מעושן סלט ירקות קלויים ואווז מעושן כל היתרונות של האנטיפסטי מגולמים בעיני רוחו של האווז המעושן. מתכון של השף טל הרשקוביץ מ'סבסטיאן'. חומרים: 2 פרוסות חציל 2 קישואים 2 בטטות קטנות 3 עלי אנדיב אורוגולה 1/4 בצל סגול 2 פיטריות שמפיניון 1 גמבה 35 גרם אווז מעושן לרוטב: 20 מ"ג לבנה 20 גרם צלפים 50 מ"מ שמן זית מלח פלפל אופן ההכנה: 1. שמים את כל הירקות על מגש מתובלים בשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי. מכניסים לתנור וקולים כ-10 דקות בחום של 250 מעלות. ...
לכתבה המלאה »
   סלט תפוחים וסלק
סלט תפוחים וסלק החומרים: סלק גדול מבושל בקליפתו, 8-6 תפוחי עץ "ענה", 2 כפות מיץ לימון,3-2 כפות יין שולחני לבן. החומרים לרוטב: כף מיונית או חצי גביע שמנת חמוצה, כפית חרדל,2-1 כפיות סוכר, פלפל לבן לפי הטעם מלח לפי הטעם. אופן ההכנה: רוחצים היטב את הסלק ומבשלים בסיר קטן במעט מים (רק שיכסו את הסלק).כאשר התרכך מצננים מעט וקולפים. חותכים 8-6 תריזים (כמו פלחי תפוז) ופורסים לפרוסות דקות. יוצקים את היין על הפרוסות, רוחצים וקולפים את התפוחים חותכים ל6- (שוב כמו פלחי תפוז) פורסים לפרוסות דקות לתוך קער...
לכתבה המלאה »
   סלט פלורידה
החומרים: אבוקדו בינוני, 3 בננות בינוניות (לא בשלות) מיץ מחצי לימון, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפלת אדומה קטנה חריפה (לא הכרחי) קופסה קטנה (400 גרם) שימורי אננס מסוננת מנוזליה, מלח פלפל לבן, כף חומץ, 3 כפות שמן. אופן ההכנה: קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות. פורסים את הבננות ומניחים בקערה, יוצקים עליהם את מיץ הלימון לבל ישחירו. מגלענים את הפלפלות וחותכים לקוביות קטנות. את הפלפלת החריפה קוצצים דק, חותכים את האננס לקוביות ומערבבים את כל המרכיבים בקערה עמוקה. מתבלים במלח, פלפל, חומץ ובשמן. מ...
לכתבה המלאה »
   סלט תאנים וחזה אווז
סלט תאנים וחזה אווז סלט תאנים וחזה אווז סלט עונתי קל להכנה, שמשלב בין הטעם האנין של התאנים לגורמה האווזי. מתכון של השף ירון עמר מ'אקוורלה'. חומרים: 1/2 ק"ג תאנים 2 חזה אווז טרי 100 ג"ר שבבי פרמזן 3 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בלסמי מלח+פלפל 2 ראשי חסה מסולסלת 200 ג"ר עלי בייבי מיקס אופן ההכנה: 1. מחממים מחבת, "סוגרים" את חזה האווז (מתחילים מהצד עם השומן) במשך כ-2 דק' מכל צד. 2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 4 דק'. 3. חותכים את התאנים לרבעים. 4. מתבלים את הח...
לכתבה המלאה »
   סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן
סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן סלט כרוב ותפוחים עם אווז מעושן סלט חמוץ-מתוק בניחוח מעושן, של מסעדת 'טמפל-בר'. חומרים: 1/2 ראש כרוב 2 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים דק 2 תפוחי עץ ירוקים פרוסים דק 2 בצלים ירוקים פרוסים חזה אווז מעושן שלם לסועד 1/2 כף סירופ רימונים חמוץ מעט אגוזי מלך קלויים פלפל שחור גרוס לרוטב: 1 בצל גדול 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כוס צימוקים כף חרדל דיז'ון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מעט טימין מלח לטעם מי מלח לבישול ומי קרח לצינון אופן ה...
לכתבה המלאה »
עמוד 3 מתוך 3 התחלה עמוד קודם 1 2 3
לעבור לעמוד
page 3page 4page 5page 6page 7