מתכוני גלידות

   סורבה אבטיח
סורבה אבטיח רכיבים: 5 כוסות אבטיח 1 לימון סחוט 2 כפית סוכר נענע אופן הכנה: מרסקים את האבטיח במעבד מזון עד לקבלת מירקם אחיד. מוסיפים מיץ לימון וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מקפיאים למשך 5-4 שעות. מוציאים מהמקפיא ומרסקים במעבד מזון לרסק חלק או לשביבים (ברד). יוצקים לכוסות, מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד. הערות: מקור המתכון: www.ynet.co.il
לכתבה המלאה »
   סורבה לימון
סורבה לימון רכיבים: 8 לימונים עסיסיים 2 תפוזים ½ 2 כוסות מים (625 מ"ל) 3/4 1 כוסות סוכר (350 ג"ר) 20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם) אופן הכנה: 1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב. 2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים ...
לכתבה המלאה »
   סורבה גויאבה
סורבה גויאבה חומרים לתבנית אינגליש קייק: 1/2 ק"ג גויאבות, חצויות 2 1/2 כפות מיץ לימון (או ליים כשיש) 3 חלבונים 1 1/4 כוסות סוכר בעזרת כף מוציאים את גרעיני הגויאבות ושומרים להכנת הרוטב. במעבד מזון מרסקים את חצאי הגויאבות עם מעט מיץ לימון, עד לקבלת מחית. במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר וממשיכים להקציף. מוסיפים בהדרגה, כף אחרי כף, את מחית הגויאבות. כשהמסה תפוחה היטב טועמים, מוסיפים לימון אם צריך ומעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכסים בנילון נצמד ומקפיאים. ...
לכתבה המלאה »
   קרטיב מלון-נענע
קרטיב מלון-נענע 6-8 קרטיבים במיכלים של 100 מ"ל כ"א שמים בקערת מעבד מזון עם להב המתכת פלחים מחצי מלון גדול קלוף וללא הגרעינים וכ-10 עלי נענע וחצי כפית סירופ סוכר (ראו מתכון לעיל) או לפי הטעם. מעבדים למחית אחידה, יוצקים למכלים, נועצים מקל ומקפיאים ליום לפחות. שדרוג למבוגרים: מוסיפים למחית כף וודקה או אלכוהול בטעם אניס כמו אוזו או סמבוקה לפני ההקפאה.
לכתבה המלאה »
   סורבה מלון
סורבה מלון באדיבות רן מנע , גלידריית פלאסמה מצרכים: 400 גר' מלון נקי מגרעינים ¾ כוס סוכר מיץ מ-½ לימון ½ כוס מים 2 חלבונים אופן ההכנה: לחתוך את המלון לקוביות, להוסיף סוכר, מים ולימון ולהכניס למעבד מזון או לרסק בעזרת בלנדר מקל. להקציף את החלבונים לקצף יציב, להוסיף את תערובת הפרי ולערבב יחד. ניתן בשלב זה להכניס את התערובת למכונת גלידה, ולדאוג שתסתובב בכיוון אחד. ולמי שאין מכונה- ניתן להכניס למגש שטוח, להקפיא ל-3 שעות עד שהשוליים קופאים, להכניס שוב למעבד מזון, להחזיר למגש ו...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 3 התחלה עמוד קודם 1 2 3 עמוד הבא סוף
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6