מרקים דיאטטיים

   מרק בצל
מרק בצל ‏2 כפיות מרגרינה 1/2 1 כוסות בצל קצוץ 1/2 כוס כרישה, החלק הלבן בלבד מנוקה וקצוץ 1 שקית מרק בצל נמס 3/4 כוס מים חמים תערובת עשבי תיבול לפי הטעם קורט פלפל לבן ‏ממיסים את המרגרינה בסיר טפלון, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על אש בינונית תוך בחישה כ- 2 דקות, עד שהבצל יהיה שקוף. ממיסים את המרק במים החמים, מוסיפים לסיר, מוסיפים גם את התבלינים והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כרגע שעה על האש הנמוכה ביותר.
לכתבה המלאה »
   מרק עדשים
מרק עדשים העדשים הינם קטניות קלות לעיכול. הם עשירים בתכולת סיבים מסיסים ‏החשובים בשמירת איזון בפלורת המעי.‏ ‏425 גרם עדשים ירוקים‏ ‏1 עלה דפנה‏ ‏3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות ‏2 גבעולי סלרי פרוסים‏ ‏1 בצל גדול, פרוס לפרוסות ‏1 כף שמן זית ‏ ‏2 כוסות רסק עגבניות או מחית עגבניות מלח וחומץ בלסמי ‏8 פרוסות טופו‏ לשטוף את העדשים, לברור, לשים בסיר, למלא מים שיכסה את העדשים 15 ‏ס"מ מעל ולהוסיף עלה דפנה. להביא לרתיחה, לסלק את הקצף, להקטין את ‏האש ולבשל 45-60 דקות. להוסיף את הגזרים...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 2 התחלה עמוד קודם 1 2
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6