עוגת גבינה בציפוי שוקולד

שלח לחבר digg delicious facebook

 

החומרים לבצק:


100
גר´ חמאה
½  כוס סוכר
1
ביצה + 1 חלמון
½ 1כוס קמח תופח

החומרים למלית:


4
ביצים
1
כף תמצית וניל
¼ 1 כוס סוכר
1
כף קמח
3
כפות קורנפלור
 1
גביע שמנת חמוצה
¼  כוס חלב
2
קופס´ גבינה לבנה 9% (של 250 גר´)

החומרים לציפוי השוקולד:


½  כוס מים
½  כוס סוכר
 200
גר´ שוקולד מריר
½ 1 כפות קקאו

תבנית עגולה מס´ 26

אופן ההכנה:


לשים מחומרי הבצק בצק אחיד. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בבצק. מערבבים במערבל במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם כל הסוכר כ-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים עם יתר החומרים בבחישה בכף עץ. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. מקררים.

אופן הכנת הציפוי:


ממיסים את הסוכר במים תוך בישול על אש קטנה. מוסיפים 200 גר´ שוקולד
חתוך והקקאו ומערבבים עד שמסמיך. מצפים את העוגה גם מעל וגם מסביב.

טיפ:


אני מקשטת מעל בשמנת מתוקה מוקצפת ומזליפה במזרק פרחים, יוצא שיגעון

וגם בציפוי השוקולד אני שמה 100 גר´ שוקולד ולא 200 כי זה יוצא המון.




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות גבינה לשבועות >> עוגת גבינה בציפוי שוקולד