עוגת גבינה פרדיסו

שלח לחבר digg delicious facebook

עוגת גבינה פרדיסו

רכיבים לבסיס -
100 גרם חמאה קרה
100
גרם אגוזי פקאן
1
כוס קמח
1
כוס סוכר (לבן או חום)
1
כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
2-3
כפות מים קרים


 

לקישוט -
1 שקית שמנת לקצפת
1
שקית (100 גרם) אבקת סוכר
פירות טריים חתוכים

 

למלית -
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1
כוס סוכר לבן או חום
500
גרם גבינה "טוב טעם"
250
גרם גבינה לבנה 9%
3
כפות תרכיז תפוזים קפוא
 1
כפית תמצית וניל
4
כפות קמח תופח
6
ביצים


אופן הכנה:
מחממים מראש את התנור לחום בינוני גבוה (180 מ´ צלזיוס).
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומניחים עיגול נייר אפיה על תחתית התבנית.
מכינים תחילה את הבסיס -
חותכים את החמאה לקוביות קטנות, במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים עד דק את אגוזי הפקאן, מוסיפים למעבד את קוביות החמאה ומפעילים אותו עד לקבלת תערובת פירורית עדינה, מוסיפים את מים הקרים בהדרגה - רק עד שנוצר כדור בצק אחיד. מקררים את הבצק כ- 10 דקות במקפיא.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי אחיד ומניחים על תחתית תבנית הקפיץ. חותכים בסכין את עודפי הבצק. מרדדים אותם שוב לעלה דק ובעזרת חותכן עוגיות, קורצים עוגיות קטנות שישמשו לקישוט אחר כך. אופים בתנור את תחתית העוגה (ואת העוגיות על תבנית שטוחה אחרת) כ- 15 דקות עד שהבצק רק מתקשה. מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר.

למלית -
במערבל חשמלי מקציפים את החמאה והסוכר במהירות גבוהה , מוסיפים את הגבינות, תרכיז התפוזים ותמצית הווניל. מקטינים את המהירות ומוסיפים את הקמח עד להבלעתו. מגבירים את המהירות ומוסיפים את הביצים לסירוגין.
יוצקין את הבלילה לתבנית על תחתית העוגה האפויה ומנערים קלות לשחרור בועות אוויר. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות צלזיוס. אופים את העוגה במרכז התנור כ- 45 דקות עד שחלקה העליון של העוגה קפיצי ושיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 20 דקות. לאחר שהעוגה התקררה והגיעה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר, מקררים את העוגה 8 שעות לפחות.

לקישוט -
סמוך להגשה מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה ואוורירית, מקשטים בפירות טריים ובעוגיות.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות גבינה לשבועות >> עוגת גבינה פרדיסו