סהרוני פרג(פרשבורג)

שלח לחבר digg delicious facebook


סהרוני פרג(פרשבורג)

 

למלית:

200 גר' פרג טחון

1 1/2 כוסות סוכר

2 כפות ריבה

50 גר' מרגרינה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 חלמון ביצה למריחה

 

חצי כוס מים פושרים

חצי כוס חלב פושר

25 גר' שמרים

חצי כוס סוכר

קצת מלח

2 ביצים

50 גר' חמאה או מרגרינה

5-4.5 כוסות קמח רגיל

כפית תמצית וניל

מעט קליפת לימון

 

 

ממיסים שמרים במים פושרים ומוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות.

לשים עם יתרת הקמח. מניחים.מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת להתפחה. כעבור שעה וחצי לשים שוב ומתפיחים 45 דקות.
להכנת המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים. מרדדים את הבצק לעלה עגול, חותכים את העלה ל-12 גזרות שוות ומניחים על כל גזרה בצד הרחב כף מהמלית ומגלגלים לסהרון.

מורחים כל סהרון בחלמון טרוף ומניחים בתבנית אפיה. מניחים לתפיחה של שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני   כ- 35 דקות עד להזהבה.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פורים >> סהרוני פרג(פרשבורג)