ריבות וקונפיטורות

   מעדן שזיפים אנגלי
מעדן שזיפים אנגלי החומרים: 1 ק"ג שזיפים 1 כוס מים 800 גרם סוכר 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 2 כפות ברנדי אופן ההכנה: שוטפים את השזיפים, חוצים ומוציאים את החרצנים. מניחים בסיר רחב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות או עד שהשזיפים מתרככים. מוסיפים את הסוכר והאגוזים הקצוצים. בוחשים עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל עד שהמרקחת מגיעה לנקודת הקרישה. מסירים את המרקחת מהאש, מצננים מעט ובוחשים פנימה את הברנדי. מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב ...
לכתבה המלאה »
   קונפיטורת חבושים
קונפיטורת חבושים המרכיבים (ל-2 צנצנות קטנות): 1/2 ק"ג חבושים 600 גרם סוכר 1 כף מיץ לימון 2-3 מקלות קינמון אופן ההכנה: שוטפים היטב את החבושים ומניחים (שלמים) בסיר מלא מים על גבי אש נמוכה. מבשלים במשך 40 דקות לערך, עד שניתן לחתוך אותם. מסירים מן האש, שופכים את המים ומצננים. מגלענים את החבושים, חותכים לחתיכות קטנות (ככל שניתן), מניחים בסיר עם סוכר, מיץ לימון ומקלות קינמון. מבשלים על גבי אש נמוכה- בינונית במשך 40-60 דקות לערך. מערבבים מדי פעם. בינתיים מעקרים שתי צנצנות זכוכ...
לכתבה המלאה »
עמוד 2 מתוך 2 התחלה עמוד קודם 1 2
לעבור לעמוד
page 2page 3page 4page 5page 6