פשטידת קישואים בארבע גבינות


פשטידת קישואים בארבע גבינות

 

החומרים :1 ק"ג קישואים,1 כוס חלב,100 גרם גבינה לבנה רכה שמנה או כחושה,100 גרם גבינה בולגרית מלוחה או צפתית,100 גרם גבינה צהובה מגוררת לא חריפה,50 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמזן או קצ'קוואל, 4  ביצים,3 כפות חמאה או מרגרינה, מלח ופלפל לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם, קורט סוכר.

אופן ההכנה: גרדי את קליפת הקישואים, חתכי את הקישואים לקוביות תני בסיר.

צקי על הקישואים את החלב ותבלי במלח (לא הרבה) בשלי על להבה בינונית עד לרתיחה, הקטיני את הלהבה, ובשלי עוד 5 דקות על סף הרתיחה ,סנני. ערבבי בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה המלוחה ומחצית מכל גבינה צהובה.

טרפי קלות את הביצים והוסיפי לקערה, הוסיפי את הקישואים ותבלי במלח פלפל שחור מוסקט וסוכר, ערבבי היטב.

שמני תבנית אפיה במעט חמאה או מרגרינה וצקי לתוכה את תערובת הקישואים, את החמאה הנותרת חתכי לקוביות קטנות ופזרי למעלה בצורה אחידה. אפי בחום בינוני, בתנור שחומם מראש 30 דקות.

ערבבי את שתי הגבינות הצהובות שנותרו, הוציאי את התבנית מהתנור וזרי את הגבינות על המאפה, החזירי לתנור והמשיכי לאפות עוד כ20- דקות, או עד שהפשטידה תיקרש והגבינה תזהיב.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> פשטידות >> פשטידת קישואים בארבע גבינות