המפתח לבריאות מערכת העיכול


 

 המפתח לבריאות מערכת העיכול

 

כל מה שרציתם לדעת על מערכת העיכול - על פי ד"ר אריה אבני, מתוך כנס "אוכלים בריא" 2

מאת: ד"ר אריה אבני

ד"ר אריה אבני סיים את לימודי הרפואה והתמחה בכירורגיה כללית. לאחר התמחותו השתלם בגסטרואנטרולוגיה (מחלות דרכי העיכול והכבד). מתוך בחירה אינטואיטיבית, הוא התחמק מטיפול תרופתי במחלות מערכת העיכול, הכבד, הלבלב ודרכי מרה. בהמשך, בעקבות מחלת כיב תריסריון ממנה סבל, ושנרפאה על ידי הומיאופת, הוא החליט ללמוד הומיאופתיה קלאסית והמשיך להעמיק בחקר הקשר בין התזונה לבריאות וחולי

 .
ד"ר אריה אבני הוא גם מחבר הספר המהפכני שוטי החלב.
אבני הגיע לכנס "אוכלים בריא" 2 לספר לנו כיצד ניתן למנוע מחלות במערכת העיכול .לטענתו, מרבית הבעיות במערכת העיכול ובגוף ניתנות לפתרון פשוט למדי.
מה חשוב שנדע על הרפואה הקונבנציונאלית?

1 הרפואה קונבנציונאלית היא חודרנית או תרופתית.

1 רפואה חודרנית לא מרפאה אלא מחזירה אדם לאיתנו, כמו שעושים למשל בניתוח מעקפים.

1 רפואה תרופתית נלחמת במדדים חריגים - כולסטרול, לחץ דם, חום, פריחה וכו', אבל היא לא

מטפלת במקור הבעיה.

1 ההגדרה של "רופא" היא - טיפל בחולה כדי להשיבו לבריאותו. לצערנו, אין רופא קונבנציונאלי

אחד שהצליח לרפא חולה במחלה כרונית על פי הגדרה זו.

הרמב"ם אמר: "אם אפשר לרפא מחלה על ידי תזונה, לא צריך לפנות לרפואה".

1 ההתנשאות של הממסד הרפואי גורמת לו להתעלם ממסקנות פשוטות שיכולות להביא לריפוי.

אפשר ללמוד זאת מההיסטוריה, כשהממסד סירב להאמין שצמח יכול לרפא צפדינה, או כאשר

עברו 30 שנה עד שהממסד הודה כי אכילת כבד או שמרים יכולה לרפא את מחלת הפלגרה

(מחסור בויטמין B3).

מה חשוב שנדע על בריאות וחולי?

1 הגוף שלנו יודע לרפא את עצמו. כמו שהוא מרפא שבר או פצע בעור.

1 חום בזמן מחלה הוא אמצעי התגוננות טבעי של הגוף נגד המזהם. הורדת חום מפריעה לגוף

להילחם בזיהום ומאריכה את משך המחלה. חום בילדים לא גורם לפרכוסים, ההתייבשות גורמת

לכך. לכן במקום להוריד חום עדיף לדאוג שהילד יקבל מספיק נוזלים.

1 הנחיות יצרן: "הנה נתתי לכם את כל עשב זורע זרע...ואת כל העץ... לכם יהיה לאוכלה"

(בראשית, א', ל').

1 על קבר מצרי נכתב בכתב יתדות: 1 ממה שאנחנו אוכלים מאפשר לנו לחיות. 1 ממה שאנחנו

אוכלים מאפשר לרופאים לחיות...
מה אומר הרמב"ם על מערכת העיכול?

מתי עלינו לאכול? כאשר הקיבה נקייה ויש תחושת רעב אמיתית.

כמה עלינו לאכול? מי שממעיט בארוחות יאריך ימים וינצל מהרבה חוליים. אכילה של מעט אוכל מזיק מביאה פחות נזק מזלילה של כמויות אוכל בריא.

על שתייה: לא מומלץ לשתות בזמן האכילה. כדאי לשתות שעה לפחות אחרי הארוחה.

על יציאות: יציאה רכה היא ראשית הנהגת הבריאות. עצירות מביאה צרות ללב ולמוח.

חשוב לדעת: בריאות מערכת העיכול

1 משוואת הבריאות הגופנית: אם מה שאנחנו מכניסים לגוף הוא טוב ונקי ויש יציאות סדירות –

הגוף יהיה פטור ממחלה. יציאות טובות יעזרו לכם לנתק מגע עם הרופא.

1 מה שטוב למערכת העיכול טוב לכל המערכות בגוף.

1 עיניים גדולות ופה גדול = הוצאות בריאות גדולות.

1 כיצד מטפלים בבעיה במערכת העיכול? מקבלים אבחנה מרופא קונבנציונאלי ואז פונים

לרפואה שנועדה להבריא.

1 אין פרזיטים במקום שבו אין תנאי גידול הולמים.

איך נשמור על בריאות מערכת העיכול?

1 על ידי לעיסה טובה.

1 על ידי אכילת חלבונים באיכות טובה (בעיקר מהצומח) ובכמות מתאימה (פחות ממה שאנחנו

חושבים).

1 בעזרת צמצום כמות הפחמימות והקפדה על פחמימות מורכבות עם אינדקס גליקמי נמוך.

1 על ידי צריכת שומנים טובים (שמן קוקוס, שמן זית, שמן דגים, מעט שמן פשתן).

1 בעזרת השלמות של ויטמינים ומינרלים (ויטמין D , ויטמין B6 , ויטמין B12 , אבץ, מגנזיום, יוד

וסלניום).

1 על ידי שיפור הפן הרגשי-נפשי שלנו.

איך ניתן להתגבר על צרבות?

1 ראשית יש לקבל אבחנה, על מנת לשלול גידולים.

1 יש להימנע ממוצרי חלב, קפה, עישון ותרופות מזיקות.

1 אין לשתות בסמוך לאכילה - הפרידו מוצקים מנוזלים.

1 מומלץ לרדת במשקל.

1 מומלץ לקחת תוסף של המינרל מגנזיום.

1 יש לאכול עד שעה מסוימת בערב (שש-שבע).

1 מומלץ לשכב בלילה עם הגבהה (כרית מתחת לגב עליון).

חשוב לדעת: החיידק הליקובקטר פילורי

1 החיידק נמצא כמעט אצל כל האנשים ולרוב הוא לא גורם לסימפטומים.

1 עלול לגרום ל: דלקת בקיבה, כיב, סרטן.

1 מי נמצא בסיכון? כל אדם עם בריאות פיזית ונפשית לקויה.

1 טיפולים מומלצים: אורגנול (שמן אורגנו), שמן קוקוס, קינמון, שום ובצל, סחוג, מיץ אננס,

צמצום מתח וסטרס, שיפור התזונה ומערכת החיסון, הפסקת תרופות שמדכאות חומציות.

חשוב לדעת: סרטן וממאירות

1 סרטן (ומחלות אחרות) מתפתח בגלל ת(נ)אים רעים. מהם תנאים אלה? תרופות, חוסר שינה,

כעס, מתח, דיכאון, עודף חומציות, חוסר איזון ביחסי נתרן-אשלגן, עודף אומגה 6, עודף סוכר

ומלח, מוצרי קמח חיטה, וכמובן - מוצרי חלב.

1 כיצד אפשר להעריך סיכון לסרטן?

גנטיקה - מעניקה 3 נקודות רעות

תזונה מזיקה - 2

מצב נפשי - 1

בשביל לחלות בסרטן צריך לצבור 4 נקודות...

חשוב לדעת: גורמים מזיקים בחלב פרה

1 כמות גדולה מידי של חלבון.

1 קאזומורפינים - אשר גורמים למחלות לב, סוכרת, אוטיזם ועוד. ידועים כחומרים ממכרים.

1 לקטוז - אנשים רבים עלולים לפתח אי סבילות ללקטוז.

1 גורם גדילה דמוי אינסולים IGF1 .

1 החיידק מיקובקטריום פראטוברקולוזיס - עלול לגרום למחלת קרוהן אצל אדם עם רקע גנטי

מתאים.

מוצרים מומלצים

שמן קוקוס:

אנטיביוטי, אנטי ויראלי, נלחם בפטריות וטפילים (קנדידה, תולעי מעיים וג'יארדיה), נוגד חמצון, נוגד סרטן, מעניק אנרגיה, תורם לירידה במשקל אצל נשים שמנות, מוריד כולסטרול 'רע' ומעלה כולסטרול 'טוב', משפר הבראת פצעים, משפר חיסוניות, מדלל דם. יציב בטיגון ובישול ובעל חיי מדף ארוכים.

אורגנול - שמן אורגנו פראי:

מומלץ מאוד במצבים זיהומיים כמו בעיות דרכי הנשימה, זיהומי עור, דלקות בדרכי השתן, ריח רע מהפה שנגרם משגשוג חיידקי, נגיפים (שפעת, EBV , CMV ), קנדידה, סינוסיטיס ועוד.

 



מקור הכתבה: http://www.focus.co.il/page.asp?page=511


דף הבית >> מבזקי דף >> בריאות ורפואה >> המפתח לבריאות מערכת העיכול