עצות מעולות לשימוש במטבח


עצות מעולות לשימוש במטבח


הטיפים הפשוטים האלה, באו כתוצאה מניסיון של שנים. יש עצות ששרדו כבר כמה דורות, ועצות יותר "חדשות", אך לפי התגובות של אנשים רבים – הדברים הללו אכן עובדים.


1. כדי להסיר ריח מהידיים, המופיע לאחר חיתוך בצל או שום - פשוט תשפשפו אותן בכף מנירוסטה. הנירוסטה אמורה לספוג את הריח.

2. פולי קפה טריים יכולים גם לספוג את הריח הלא נעים מהידיים.

3. אם שמתם יותר מדי מלח במרק – תשימו בתוכו תפוח אדמה מקולף. הוא יספוג את עודף המלח.

4. כאשר אתם מבשלים ביצים - תזרקו קמצוץ של מלח במים, כך שהן לא ייסדקו.

5. כדי לנקות את גוף החימום של קומקום חשמלי מאבנית, תרתיחו בו חומץ ומים ביחס של 1:1, ואז תשפכו.

6. כדי שבקופסאות אחסון סגורות הרמטית לא ייווצר ריח לא נעים, שימו בכל אחת קמצוץ של מלח.

7. אם הרוטב שאתם מכינים נשרף בטעות, תשפכו אותו לסיר נקי להמשך הבישול ותוסיפו מעט סוכר (רק תיזהרו שלא להמתיק יותר מדי). הסוכר יסלק את הריח השרוף.

8. נשרף קצת האורז? תשימו עליו חתיכת לחם לבן למשך 5-10 דקות, כדי להסיר את הטעם השרוף. כאשר תגישו את האורז – אל תוציאו את החלק השרוף הנמצא בתחתית הסיר.

9. לפני שאתם חותכים פלפל צ'ילי חריף, שימו שמן צמחי על הידיים: השמן לא ייתן לחריף של הפלפל להיספג לתוך העור.

10. אם אתם לא בטוחים בטריות הביצים שברשותכם – תשפכו מים לתוך מיכל (שיכסו כ -10 ס"מ) ותשימו בתוכם את הביצים. הביצים הטריות יישארו בתחתית. אם קצה אחד של הביצה מתרומם – סימן שצריך להשתמש בביצה זו בהקדם האפשרי כי היא תתקלקל בקרוב. ואם הביצה צפה – היא מקולקלת.

11. כדי להיפטר מנמלים במטבח, צריך למצוא סדק או חור, שדרכו הם מגיעים, ולשים עליו וזלין. הנמלים לא יכולים לזחול דרכו. ואם הם מגיעים מתחת לדלת – תציירו על הרצפה קו בעזרת גיר. החרקים לא יוכלו לעבור את הקו.

12. אם אתם הולכים להכין פופקורן, תשרו את הזרעים במים למשך 10 דקות. לאחר מכן ייבשו את הזרעים ותכינו את הפופקורן בדרך הרגילה. כך הוא יהיה מוכן מהר יותר, יהיה יותר אוורירי ויהיו בו פחות זרעים שלא נפתחו.

13. אל תאחסנו בננות "מחוברות" ויחד עם פירות אחרים. תשמרו את הבננות בנפרד אחת מהשנייה. וזה מסיבה שהבננות מייצרות גז אשר תורם להבשלה מהירה של פירות (ובננות אחרות). אם תאחסנו כל בננה בנפרד – הן יישארו טריות יותר זמן.

14. כדי שתפוחי אדמה בשקית לא "יגדלו", שימו בשקית תפוח עץ.

15. את שאריות היין אפשר להקפיא בתבנית של קרח, ולאחר מכן להוסיף אותו למרקים ורטבים במידת הצורך.

16. במים קרים שנשארו לאחר בישול של תפוחי אדמה או פסטה - ניתן להשקות עציצים. את חומרי המזון המצויים בהם, הצמחים שלכם יאהבו.

17. כאשר אתם מנקים את האקווריום, אל תשפכו את המים, תשתמשו בהם להשקיית עציצים. יציאות של דגים מכילות חנקן וזרחן, מה שהופך את המים לדשן מעולה.

18. כאשר אתם מפשירים בשר, תיצקו עליו כמות קטנה של חומץ. זה לא רק יעשה את הבשר רך יותר, אלא גם יעזור לו להפשיר מהר יותר.

19. אם תקלפו את הבצל יחד עם השכבה העליונה – זה יפחית את כמות הדמעות שיישפכו. גם כן יעזור לחתוך את אזור השורש.

20. משחת שיניים מנקה מצוין דברים העשויים מכסף.

21. פחם פעיל יעזור לכם להיפטר מריחות במקרר ובמקפיא.

22. סודה לשתייה – זה חומר ניקוי מצוין. אם תערבבו אותה עם חומץ, תוכלו לנקות בה את הניקוז בכיור, את הכיור עצמו ואת התנור.

23. עצת סבתא – אם נחתכתם באצבע, כאשר חתכתם את הירקות – תחכו עד עצירת הדימום ותשימו על הפצע לקה שקופה. זה יגן על הפצע במהלך המשך הבישול.

24. מתקשים לאתר קוץ שנתקע באצבע? תדביקו באיזור הקוץ חתיכת סרט דביק, ולאחר מכן תתלשו אותו במכה. הקוץ ייצא יחד עם הסלוטייפ. 

25. אם נכוויתם – תמרחו את האיזור בחרדל. תשאירו את זה לזמן מה - זה יפחית את הכאב וימנע את הופעת ה- "בועות".

26. אם סיר האלומיניום שלכם דהה – תרתיחו בתוכו מים עם קליפות תפוח. הסיר יהיה נוצץ והבית יריח מצוין.

27. אם המלח במלחייה הפך לגושי בגלל הלחות – שימו בו מעט אורז. הוא יספוג את הלחות העודפת.

28. כדי להסיר כתמים של פירות וירקות מהידיים – שפשפו אותן עם תפוח אדמה מקולף (לא מבושל). גם חומץ יעזור.

29. אם הלחם התחיל להתייבש – פשוט תשימו בשקית הלחם חתיכת סלרי - זה יחזיר אליו את הטעם הטרי והרכות.

30. תגדלו במטבח צמח אלוורה. צמח זה הוא רב ערך עבור טיפול בחתכים ובכוויות. פשוט תחתכו עלה, תגרדו ממנו את הג'לי ותשימו על הפצע.

31. אם המרק, הרוטב או תבשיל כלשהו יוצא שומני מדי – שימו בתוכו קוביית קרח. הקרח ימשוך אליו את השומן, ותוכלו לאסוף אותו.

32. על מנת לעשות שימוש חוזר בשמן, ולא לסבול מהריח של האוכל שהכינו בו לפני כן – חממו בתוך השמן פיסת ג'ינג'ר, בעובי של 0.5 ס"מ. זה יסיר את הטעמים הזרים והריחות.

33. מים רתוחים מקוררים יקפאו מהר יותר. אפשרות זו שימושית אם אתם צריכים קרח מיד.

34. כתמי תה או קפה מכלי פורצלן ניתן להסיר במשחה העשויה מסודה לשתיה, מיץ לימון וקרם טרטר. פשוט תשפשפו עם המשחה את הכתם והוא יירד בקלות.

35. אם נתקעה לכם כוס זכוכית בתוך כוס אחרת ואי אפשר להוציא אותה – תכניסו אל הכוס העליונה קרח ואת הכוס התחתונה שימו במים חמים. החום ירחיב את כוס הזכוכית והקור יכווץ את הכוס השנייה – וכך תוכלו להפריד ביניהן בקלות.

36. אם נכנס לכם קוץ מתחת לציפורן – שימו את האצבע בכוס חלב עם חתיכת לחם שחור בתוכו. הסבתות אומרות שזה מוציא את הקוץ החוצה.

37. אם קיבלתם מכה – שימו על זה צמר גפן ספוג בחומץ, והסימן הכחול לא יופיע.

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


דף הבית >> מבזקי דף >> כללי >> עצות מעולות לשימוש במטבח