עוגת תפוז בחושה של ארקפה


 

רכיבים:
125 גרם חמאה מומסת
10 מ"ל (2 כפיות) שמן תירס
קליפה מגוררת מתפוז אחד
6 כפות תרכיז תפוזים קפוא
85 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
50 גרם (2 כפות גדושות) שקדים טחונים
125 גרם קמח מנופה
2 ביצים טרופות
15 מ"ל (1 כף) חלב פושר
6 גרם (1 כף מחוקה) אבקת אפיה
2 כפות שקדים פרוסים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה 2 כפות מהחמאה , את השמן, קליפת התפוז והתרכיז הקפוא ומערבבים היטב.
3. שמים את יתרת החמאה ואבקת הסוכר במערבל ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים בהדרגה ותוך פעולת המכשיר את השקדים ומערבלים עד שהם נטמעים בקרם . מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הקמח עד שהוא נטמע לחלוטים בעיסה. מחזירים את המהירות לבינונית ומערבלים רק עד שהבצק אחיד. מוסיפים את קרם התפוזים ומערבלים מספר שניות לקבלת מרקם אחיד.
מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את הביצים בזרם דק. מוסיפים את החלב , שארית הקמח, ואבקת האפיה, מערבלים עד לקבלת קרם אחיד, יוצקים לתבנית ומפזרים את השקדים.
4. אופים 40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.

הערות:
תבנית אינגליש קייק
התפרסם במדור "ביקשתם-קיבלתם"

מקור המתכון: ארקפה-פטיסארט





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.827 ₪ 4.0822 ₪
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לט``ו בשבט >> עוגת תפוז בחושה של ארקפה