מרק מיניסטרונה – גילי 
 המרק בהשראתה של לנצ'ו שמכינה למשפחה.
 
 המצרכים:
 1/3 כוס שמן זית
 ½ כוס שעועית לבנה יבשה
 כחצי כוס פסטה קטנה - בצורת פפיון,פרפרים וכו.
 
 ירקות קצוצים לקוביות – לפי מה שנמצא בשוק באותה עונה של השנה, רצוי, להכניס למרק  ירקות בצבעים שונים כדי לייפות את המנה. כגון:
 
 פלפלים – בצבעים שונים
 שעועית לבנה (בתרמיל), שעועית ירוקה (בתרמיל), אפונת גינה, כרובית, קולרבי, ברוקולי,  גזר, פרסה, גבעולי סלרי, 2-3 שיני שום פרוסות ועוד ועוד 
 (אני לא מכניסה חציל, תפו"א, בטטה, דלעת) – אפשר לפי טעם אישי.
 3 עגבניות חלוטות וקצוצות.
 תבלינים: בזיליקום קצוץ, אורגנו, פלפל גרוס, מלח, וקורט סוכר.
 
 אופן ההכנה:
 להשרות את השעועית היבשה ללילה לבשל ולסנן.
 לאדות את הבצל הקצוץ והשום בשמן הזית רק עד שיהיה שקוף, להוסיף את יתר הירקות (בלי  העגבניות), ואת השעועית הלבנה המבושלת. 
 למלא בערך כ-3/4 סיר בירקות, להוסיף מים (אפשר מרק עוף למי שאוהב), ואת התבלינים  (מלח , פלפל גרוס, בזיליקום, אורגנו וקורט סוכר, אפשר להוסיף מעט רוטב פסטו מוכן). 
 מבשלים עד שזה, כמו שאומרים, אל-דנטה.
 מוסיפים את הפסטה ואת העגבניות המגורדות, מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש.
 צריך להזהר לא לבשל יותר מידי את הירקות !
 
 
 
       
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )