פשטידת פסטה

שלח לחבר digg delicious facebook

פשטידת פסטה

(מקור: קובי בר)


מצרכים:

1 כוס חלב (250 מ"ל)

3 כוסות מים לבישול האיטריות (750 מ"ל)

250 גרם פאסטה בכל צורה שהיא

5 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

3 עגבניות בינוניות מגוררות גס

2 כפות רסק עגבניות

¼ כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 גביע גבינת קוט'ג (225 גרם)

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים טרופות

1 כפית אורגנו

 

תבנית 20X 30 ס"מ

 

אופן ההכנה:

1.                 מחממים את התנור לחום בינוני.  (180).

2.                 שמים את החלב והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האיטריות ומבשלים עד שיתרככו. מעבירים למסננת ומניחים לנוזלים להתנקז.

3.                 מחממים 4 כפות מן השמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך בחישה מתמדת.

4.                 מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-7 דקות נוספות. בוחשים מפעם לפעם.

5.                 מעבירים את האיטריות המבושלות אל קערה גדולה, מוסיפים אליהן את תערובת העגבניות ןבוחשים.

6.                 מוסיפים אל תערובת האיטריות את גבינת הקוט'ג, 1 כוס מן הגבינה המגוררת ואת הביצים. בוחשים הכל בעדינות לתערובת אחידה.

7.                 משמנים את התבנית בכף השמן הנותרת ושוטחים בה את תערובת האיטריות. זורים מלמעלה את יתרת הגבינה הצהובה ואת האורגנו ואופים כ-30 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב. 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )