עוגת גבינה ומשמשים יבשים

שלח לחבר digg delicious facebook

עוגת גבינה ומשמשים יבשים

 

  225גרם גבינת שמנת
150 גרם סוכר
3 ביצים מופרדות
1 מכל שמנת מתוקה
חצי כוס קמח מנופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
150 גרם משמשים יבשים קצוצים גס
חצי כוס מים

שמים בסיר את המשמשים, המים ומחצית מכמות הסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים ומסירים מהאש.

מורחים בחמאה תבנית חסינת-חום בקוטר של 26 ס"מ (לא תבנית קפיצית).

שמים בקערת המיקסר את הגבינה ואת הסוכר ומקציפים כמה דקות. מוסיפים את החלמונים, את השמנת ולבסוף את הקמח.

מקציפים את החלבונים לקצף רך ומערבבים אותו אל תערובת העוגה.

מוסיפים אל התערובת את המשמשים הקצוצים ומערבבים.

יוצקים הכול לכלי המרוח בחמאה. שמים את הכלי בתבנית התנור, ובה מים חמים שיגיעו עד מחצית גובה הכלי עם העוגה.

אופים בחום של 140 מעלות כ-40 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומקררים. מפזרים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים.




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> עוגות גבינה לשבועות >> עוגת גבינה ומשמשים יבשים