תפוחים צלויים עם גלידת דבש


תפוחים צלויים עם גלידת דבש

מתכון של אביגיל מייזליק
זמן הכנה: 20 דקות
מספר מנות: 8

מנה אידיאלית לראש השנה, כשהשילוב בין התפוחים הצלויים לטעם העשיר של הקצפת והדבש נותן גלידה נפלאה וקלה קלה להכנה.

מצרכים:
לגלידה:
מיכל קצפת צמחית מסדרת השף הלבן 250 מ"ל
חצי חב’ אינסטנט פודינג
2 כפות דבש
תיון אחד
2 כפות מים רותחים
לתפוחים:
50 גר’ חמאה או מרגרינה
8 תפוחי גרנד קטנים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קצפת צימחית מסדרת השף הלבן (120 מ"ל)
  
אופן ההכנה :
1. מכינים את הגלידה: יוצקים על התיון את המים הרותחים וסוחטים אותו לקבלת תמצית תה חומה. מוציאים את התיון ויוצקים את התמצית לקערת המיקסר. מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת מאד יציבה. מעבירים לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים שמונה שעות לפחות.
2. קולפים את התפוחים, חותכים לשישיות ומוציאים את הליבה. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שהתפוחים מזהיבים. מוסיפים את הסוכר ומנערים את המחבת תוך כדי הטיגון עד שהסוכר נמס ומתקבל זיגוג מבריק על התפוחים, עוד כחמש דקות.
3. מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. מסירים מהאש.
להגשה: מסדרים בכל צלחת מספר פלחים של תפוח ומניחים במרכז כדור של גלידת דבש. אם רוצים - מקשטים בעלי נענע ובקצפת ומגישים.






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


3.817 ₪ 4.0934 ₪
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לראש השנה >> תפוחים צלויים עם גלידת דבש