קלתית פילו דבש עם מוס שוקולד לבן וגבינה ותפוח בדבש
 
 
 
קלתית  פילו דבש עם מוס שוקולד לבן וגבינה ותפוח בדבש
  מצרכים ל-32 מנות:
 לקלתיות פילו דבש:
 12 דפי פילו 
 150 גרם חמאת תנובה ממוסת 
 60 גרם או 3 כפות דבש  
 לתפוחים בדבש:
 4 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לקוביות
 100 גרם (1/2) כוס סוכר 
 60 גרם (3 כפות) דבש  
 50 גרם חמאת תנובה
 4 כפות ליקר תפוחים קלבדוס  
 למוס שוקולד לבן וגבינה:
 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
 50 גרם חמאת תנובה 
 10 גרם ג'לטין 
 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
 1 שקית (500 גרם) גבינה כנען 5% מסדרת השף הלבן
 3 כפות ליקר דבש (או ליקר תפוחים)
 1 כפית תמצית או משחת וניל 
 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
   
  אופן ההכנה:
 » מכינים את קלתיות הפילו: מחממים תנור ל-180 מעלות. 
 » מערבבים חמאה מומסת עם דבש- מורחים שלושה עלים בתערובת החמאה מניחים זה על גבי זה  וחותכים למרובעים בגודל של 10 ס"מ,  מסדרים קלתיות בתבנית שקעים ואופים 7-8 דקות עד  שהקלתיות מזהיבות.
 » מכינים את התפוחים: ממיסים סוכר ודבש לקרמל במחבת, מוסיפים פנימה קוביות תפוח  ומניחים להם לשהות כמה דקות (בלי ערבוב)- עד שמתחילים להפריש נוזלים. מערבבים תוך  כדי בישול - עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים חמאה וליקר תוך כדי ערבוב - מסירים מן  האש ומניחים להתקרר.
 » מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה במיקרוגל או על באן מארי  לתערובת אחידה.
 » משרים ג'לטין ב-1/4 כוס מים למשך 3 דקות וממיסים במיקרוגל או על באן מארי לקבלת  תערובת נוזלית. מערבבים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה ומקררים לטמפ' החדר.
 » מערבלים במעבד מזון גבינת כנען עם ליקר וניל כ-2 דקות. מוסיפים תוך כדי עיבוד את  תערובת השוקולד וממשיכים לעבד לתערובת חלקה ואחידה (ונוזלית למדי). מקפלים שמנת  מתוקה לתערובת, מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.
 » מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית כל קלתית כפית קוביות תפוח בדבש, מזלפים מוס  גבינה ושוב קוביות תפוח בדבש.
 
 
 
       
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )