קונוס גבינות עם תפוחים מסוכרים ורוטב דבש

שלח לחבר digg delicious facebook

קונוס גבינות עם תפוחים מסוכרים ורוטב דבש

4 מנות

מצרכים:
2 תפוחים אדומים
150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
3 כפות גבינה 9% תנובה
1 כף גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי של תנובה
סוכר חום
קינמון טחון
מקלת קינמון טרי
דבש
שמנת לבישול מופחתת שומן 10% שומן מסדרת השף הלבן
עלי סיגרים / אגרול (להשיג  במרכולים)

אופן ההכנה:
1. מחממים את גריל התנור .
2. בקערה מערבבים את הגבינות עם 2 כפות גדושות סוכר חום ו 1/2 כפית קינמון טחון.
3. קולפים את התפוחים ומוצאים בעזרת תפוחן את ליבת התפוח.
4. פורסים את התפוחים לפרוסות של חצי ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.
5. מפזרים סוכר חום מעל פרוסות התפוח ומעבירים לחלקו התחתון של התנור - לקבלת צבע ולריכוך קל של התפוח.
6. מוציאים מיד - יש לשים לב שלא לשרוף את הסוכר.
7. חותכים 5 עלי סיגרים ל-2.
8. מגלגלים את חצי העלה לקונוס ובעזרת האצבעות ממלאים את הקונוס בגבינות - כמעט עד הסוף .
9. מקפלים את הבסיס של הקונוס ומכניסים מעט פנימה.
10. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני –גבוה.
11. בסיר קטן מחממים 5 כפות שמנת וחצי כוס דבש עד לרתיחה –מערבבים ומורידים מהלהבה.
12. מטגנים כ-2 דקות את הקונוסים בשמן, עד לקבלת צבע שחום ומעבירים לנייר סופג.

להגשה:
מסדרים 3 פרוסות של תפוח על הצלחות הגשה, מעל מניחים קונוסים ומעל יוצקים מהרוטב. מעטרים במקלות קינמון טריים.






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לראש השנה >> קונוס גבינות עם תפוחים מסוכרים ורוטב דבש