הפיצה של ליאת כהן

שלח לחבר digg delicious facebook

הפיצה של ליאת כהן , "מעדן גן עדן"

 

לבצק: ( לשתי פיצות עד שלוש תלוי בעובי)

 

קילו קמח לנפות (להשאיר קצת קמח בשקית)

1 שמנת חמוצה

חצי כוס שמן

כפית מלח

כפית סוכר

שקית שמרית + משפר אפייה רצוי לא חובה

ובין כוס או שתיים מים

ללוש את כל החומרים עד כדי הרגשה שהבצק נוח ללישה ואוורירי  ( במידה והוא דביק הקמח שנותר בשקית לשפוך אותו על העיסה ולהוסיף לפי הצורך). לכסות הבצק במגבת כשעה עד שיכפיל את נפחו.

לשמן תבנית מרובעת או עגולה גדולה או קטנה עם מעט מרגרינה רכה ( אפשרי תבניות חד פעמיות ואף מומלץ)

לחלק הבצק לכמה רבעים שתרצו על פי כמות התבניות ועובי הפיצה שתבחרו ולשטח בתבניות המשומנות עד אשר התבנית מכוסה כולה.

 

לרוטב:

 

2 עד 3  קופסאות רסק עגבניות

כף שמן זית משובח

כפית שום כתוש

אורגנו

חצי כפית סוכר

לערבב את החומרים טוב טוב .

ולמרוח באופן שווה על הבצק לא לשים יותר מדי .

 

תוספות:

 

מה שבא לכם עגבניות , פטריות ( אפשר לטגן אותם קודם ולהוסיף פפריקה ולימון קצת מלח) , תירס , טונה , אננס,

וכמובן גבינה מגוררת צהובה , קשקבל , וכ"ו אך חשוב לזכור כי תמיד הגבינה מונחת למעלה מעל כל התוספות עד כדי כיסוי התבנית.

 

והעיקר תהנו וזכרו מעדן גן עדן אשר מפוצץ בקלוריות ( אבל בעצם למה לא חיים פעם אחת שיהיה בכיף)  ... בתאבון.

 

כהן ליאת.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> פיצות >> הפיצה של ליאת כהן