טורט מנגו ואגוזים

שלח לחבר digg delicious facebook


טורט מנגו ואגוזים

 

המצרכים הדרושים: 8-12 חתיכות. 

 

¼ כוס סוכר חום                         1/3 כוס קמח מצה

1 כפית ג'ינג'ר טחון                                 ¾ כוס סוכר

½ עד 1 כפית מיץ לימון                           ½ כפית וניל

3 מנגו                                                   ½ כפית לימון מגורד

1 כוס שקדים קלופים שלמים                  3 חלבוני ביצה

 

אופן ההכנה:

  1. יש לחמם מראש את התנור לחום 175f. לשמן קלות תבנית אפיה עגולה 9 אינץ'.
  2. את הסוכר, הג'ינג'ר, ומיץ הלימון יש לחמם בסיר קטן על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ואז להסיר מהאש.
  3. את המנגו יש לקלף ולחתוך לחתיכות בעובי של כ ס"מ ולהניח על תערובת הסוכר שבתבנית במעגל.

להניח שוב על האש למשך כ- 8 דקות. להוריד מהאש ולהניח בצד.

  1. את השקדים לטחון במעבד מזון עד לקבלת מחית.

יש להוסיף את קמח המצה, הסוכר, הווניל, והלימון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

  1. בקערה נפרדת יש להקציף את הביצים ולהוסיף למעבד המזון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. את תערובת השקדים יש לפזר בזהירות על גבי חתיכות המנגו.
  3. יש לאפות למשך כ- 30 דקות עד לקבלת ציפוי חום בצדדים. להשאיר במחבת לקירור למשך 20 דקות.

לחתוך עם סכין לאורך הקצוות על מנת לשחרר ולהעביר לצלחת עוגה. יש לקרר לחלוטין לפני ההגשה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לפסח >> טורט מנגו ואגוזים