טורט מנגו ואגוזים
 
 המצרכים הדרושים: 8-12 חתיכות.  
 
¼ כוס סוכר  חום                         1/3 כוס קמח מצה
1 כפית ג'ינג'ר  טחון                                 ¾ כוס סוכר 
½ עד 1 כפית מיץ  לימון                           ½ כפית וניל
3  מנגו                                                   ½ כפית לימון מגורד
1 כוס שקדים קלופים  שלמים                  3 חלבוני ביצה
 
 אופן ההכנה:
-  יש לחמם מראש את התנור לחום 175f.  	לשמן קלות תבנית אפיה עגולה 9 אינץ'.
 
-  את הסוכר, הג'ינג'ר, ומיץ הלימון יש  	לחמם בסיר קטן על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס  ואז להסיר מהאש. 
 
-  את המנגו יש לקלף ולחתוך לחתיכות  	בעובי של כ ס"מ ולהניח על תערובת הסוכר שבתבנית במעגל. 
 
להניח שוב על האש למשך כ- 8  דקות. להוריד מהאש ולהניח בצד. 
-  את השקדים לטחון במעבד מזון עד  	לקבלת מחית. 
 
יש להוסיף את קמח המצה,  הסוכר, הווניל, והלימון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 
-  בקערה נפרדת יש להקציף את הביצים  	ולהוסיף למעבד המזון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 
 
-  את תערובת השקדים יש לפזר בזהירות  	על גבי חתיכות המנגו.
 
-  יש לאפות למשך כ- 30 דקות עד לקבלת  	ציפוי חום בצדדים. להשאיר במחבת לקירור למשך 20 דקות.
 
לחתוך עם סכין לאורך הקצוות  על מנת לשחרר ולהעביר לצלחת עוגה. יש לקרר לחלוטין לפני ההגשה.  
 
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )