הכנת סטייק אנטרקוט

שלח לחבר digg delicious facebook

 

הכנת סטייק אנטרקוט

נתח הבשר המשובח ביותר לסטייקים. מגיע מהחלק הקדמי של הפרה. רצוי שמשקל הסטייק יהיה לפחות 400 גרם. מידת העשייה המומלצת - מדיום.

סינטה

נתח משובח מהחלק האחורי של הפרה. דרגת צלייה - רייר עד מדיום. הסינטה זו חתיכה ללא הרבה שומן ולכן עלולה להתייבש בדרגת צלייה ארוכה יותר.

פילה בקר

הסטייק הבטוח ביותר מבחינת ההכנה. סטייק לנשים שפוחדות מסטייקים. חתיכה רכה ביותר. מחירה גבוה היות ויש רק כשני ק"ג פילה בכל פרה. דרגת צלייה מומלצת - רייר עד מדיום- וול.

טיבון

 
750 ג' זה יופי! (יחצנים)
גם וגם. סינטה ופילה עם העצם ביניהם. העצם היא בצורת טי ומכאן שמה. רצוי שהחתיכה תהיה במשקל של לפחות 750 גר' רייר עד מדיום.

פלאנק

מהחלק האחורי של הפרה. מתאים להשרייה במרינדה. פופולארי מאוד אצלנו באמריקה. שמים חתיכה גדולה על האש פורסים למשתתפים ויוצקים מהמרינדה.

הכנה

אתה חייב לרכוש מחבת לסטייקים - מחבת כבדה מברזל רצוי מחורץ. מחבת הברזל אוגרת חום שמבטיח פיזור אנרגיה נכונה. הסטייק לא ייצא מפויח בחוץ ויישאר נא בפנים. החריצים יעניקו לסטייק מראה פסים שחומים כמו בצליית סטייקים על גריל ופסי החריכה יעוררו התפעלות.

עכשיו, תראה, הצרפתים הבינו סוד פשוט: אין כמו סטייק, סלט ירוק וכוס יין אדום (מבחינתי הפרדוקס הצרפתי, זה איך אני מוכן לפרגן להם למרות שלא מגיע להם). אתה יכול לשכלל את ההבנה.

ערב. קנית בדרך הביתה 4 סטייקים. אתה מגיע, פותח בקבוק יין אדום
(קברנה, מרלו, שיראז - יין בעל גוף ועומק מתאים לכניסה ללילה ולבשר עצמו). לוגם חצי כוס ועף למקלחת. אתה אומר לה ארוחת ערב עלי, רק תכיני קערת סלט פשוטה.

את הסטייקים תשאיר בחוץ. טוב להכין כשהם בטמפרטורת החדר. יצאת מהמקלחת, שים איזה טריקו כיפי וערוך את השולחן.(מפה, צלחות לבנות, שתי כוסות יין, קערת הסלט שלה, סכין לסטייק, מזלג. תחתיות בד לצלחות. על הצלחת הראשית שים צלחת קטנה. זהו, שרצוי שתכין איזה מנת פתיחה קטנטנה - לא סיפור: חתוך עגבנייה לפרוסות לא עבות, חתוך שומר, שים שמן זית לימון, מלח גס, פלפל גרוס חומץ בלסמי. שים שתי פרוסות בטוסטר, חתוך אותן ל-4 משולשים.

מזוג לה כוס יין. שבו ונשנשו מהמנה הראשונה. עכשיו שמע: את הביס הראשון, אתה מכין, אבל זה בשבילה. על חתיכת טוסט ספוגה ברוטב שים מרכיבים מכל חומרי הגלם אפילו בשתי קומות. את הביס הזה הגש לה לפה. זה כיף, זה רומנטי, זה סקסי ויש לה ביטחון במי שמאכיל אותה.

תן לה להמשיך לאכול, תוך כדי השיחה אתה מכין את הסטייקים. הרי ככה זה תמיד בסרטים נכון? והרי החיים שלך זה סרט, זוכר? קודם כל הסטייק המועדף במקרה כזה הוא פילה מיושן ומשובח. הפילה היא החתיכה הכי בטוחה מפני נפילה קולוסאלית. היא (בת זוגתך) לא תמצא את עצמה נאבקת בלעיסת סוליה, אלא אם אתה רוצה להיכנס לספר גינס בתור האיש שהצליח לדפוק פילה.

פילה ברק (סיפור ארוך על מקור השם)

חמם את המחבת על אש גבוהה. חם חם.
המס 50 גרם חמאה.
הכנס 2 חתיכות פילה (בערך 350 גר' כל אחת)
גרוס פלפל מעל
הפוך אחרי 2 דקות וגרוס פלפל מעל
אחרי 2 דקות נוספות, הוצא את הסטייקים לצלחת חמה בצד (חמם 2 צלחות בתנור ובהן שמור את הסטייקים).
למחבת הוסף 300 מ"ל שמנת מתוקה, רבע כוס וודקה, ו-2 כפות חרדל.

ערבב עם כף עץ את הרוטב יחד עם שאריות שהיו במחבת. שלא יגלוש ולא יבעבע יותר מדי.

הנמך את האש והחזר את הסטייקים למחבת. הפוך. תן להם לספוג קצת את הטעמים.

הוצא לצלחות המחוממות. שפוך הרוטב על הסטייק.

עכשיו השק איתה כוס יין ותגיד לה שזה פילה נוסח אלזה, ניקול, בטי - יהיה שמה אשר יהיה.

אם הייתי אישה זה הגבר שהייתי מחפשת. אם היא לא שבוייה בקסמיך - תעיף אותה. אישה שלא מעריכה את המאמץ שלך, לא שווה אותו. אני רציני. נדבר על זה.

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים שונים >> הכנת סטייק אנטרקוט